Studiokuvausta miljöössä

muotikuvaus miljöössä

Studiokuvausta miljöössä

toukokuu 4, 2010
|

Viimeaikoina olen joutunut useammalle asiakkaalle kertomaan, että valokuvaukseen ei välttämättä aina tarvita studiota. Ajatus siitä, että valokuvaaja työskentelee studiossa tuntuu istuvan erityisen tiukassa jostain syystä. Todellisuus kuitenkin on, että ammattilaatuisia kuvia voidaan nykyään tehdä lähes missä tahansa.

Itse en pidä omaa studiota lainkaan, ja kuvaan useimmiten asiakkaan tiloissa tai muualla miljöössä, riippuen tapauksesta. Tässä taannoin eräskin asiakas yllättyi iloisesti kun kerroin että koko toimiston (10 henkilöä) ei tarvitse lähteä ajamaan studiolle kuvauksiin ja takaisin toimistolle. Jokainen voi itse laskea kuinka paljon yrityksessä säästetään aikaa eli rahaa kun kuvataan heidän luona. Valokuvaaja laittaa taustat, valot ja muut tarvikkeet valmiiksi ja ihmiset käyvät joustavasti kuvattavina kuten heille parhaiten sopii. Vaihtoehtona on siis se, että kuvattavat pakataan autoihin, ajetaan päiväruuhkassa studiolle, joka sijaitsee toisella puolen kaupunkia, kuvataan yhtä henkilöä kerrallaan kun muut odottavat, ajetaan koko porukka takaisin toimistolle ja yritetään päästä takaisin työrytmiin.

Katso esimerkiksi juttu Mick Jaggerista & Tina Turnerista Musiikkiteatteri Palatsilla. Kaikki kuvat tehtiin asiakkaan luona kustannustehokkaasti ja suhteellisen nopeasti.