Pena & Brown, Kotona-lehti

Roni Onduso esittää breakdanceliikkeitä

Pena & Brown, Kotona-lehti

syyskuu 16, 2011
|

Joskus nämä kuvausprojektit venähtävät pitkäksi siinä mielessä, että kuvaus on saatettu tehdä jo kuukausia etukäteen asiakaslehteen joka ei ilmesty edes kuukausittain vaan harvemmin. Esimerkiksi minulla on nyt merkittynä kalenteriin eräs kuvaus lähiviikoille ja kuvat tulevat lehteen joka ilmestyy vasta marraskuussa jolloin saattaa kenties olla jo maassa luntakin.

Saton uusimpaan Kotona -lehteen tehtiin parikin kuvauskeikkaa tuossa keväällä, mutta en ole tainnut kirjoittaa jutusta mitään vielä aiemmin. Ensimmäinen keikka liittyi erilaisiin maahanmuuttajiin ja olin tätä juttua varten kuvaamassa asiakkaan kotona. Toimittaja oli tekemässä juttua samaan aikaan, joten minulla oli hyvin aikaa viritellä valot ja miettiä erilaisia kuvakulmia. Hieman sivukorvalla myös kuuntelin minkälainen ”kärki” jutussa on ja mietin voisinko ottaa tästä jotain ajatuksia kuvaan. Alkuperäinen ajatus oli kuvata haastattelun päähenkilöä Brown Ondusoa, mutta jutussa käsiteltiin aika paljon sitä, minkälaista kahden kulttuurin perheen, opiskelun, töiden ja arjen pyörittäminen on ihan käytännössä. Tästä johtuen ajattelin että olisi varmasti hyvä, jos myös perhe esiintyisi ainakin joissakin kuvissa, ja loppupeleissähän siinä kävi niin, että juuri näitä kuvia käytettiin jutussa kaikkein eniten. Ondusojen poika Roni oli tosi reipas ja halusi tietysti esittää oppimiaan breakdance -liikkeitä olohuoneessa.

Onduson perhe sohvalla, Kotona -lehti

Samaan numeroon päätyi myös toinen kuvaushomma jonka päähenkilönä oli ihmisen paras ystävä Pena-koira. Jutussa käsiteltiin laajemminkin asumista lemmikkieläinten kanssa ja sitä miten naapurisopu säilytetään. Kuvaukset eläinten ja pikkulasten kanssa ovat samantyyppisiä siinä suhteessa, että suunnitelmia on hyvä olla, mutta niistä on osattava luopua nopeasti ja mennä tilanteen mukaan. Kummatkaan kun eivät yleensä korvaansa lotkauta tuntemattoman kuvaajan ohjeille ja joskus voi vaan sattua huono päivä kohdalle. Onneksi Pena oli oikein mukava tapaus ja kuunteli omistajansa Katjan ohjeita tarkkaavaisesti eikä aiheuttanut kuvaajallekaan ylimääräisiä harmaita hiuksia.

Kotona -lehti, Ihmisen paras ystävä

Kotona -lehti, Pena haastaa leikkiin

Uusin Kotona-lehti kolahti juuri postiluukusta eilen ja siinäkin on yksi kuvaamani juttu, mutta kirjoitetaan siitä joskus toiste.