JouluBOOGIE Pirkanmaan Yrittäjät, NYV ja HUB Tampere

Pirkanmaan Yrittäjät, jouluboogie

JouluBOOGIE Pirkanmaan Yrittäjät, NYV ja HUB Tampere

marraskuu 25, 2010
|

Reilu viikko sitten olin kuvaamassa Pirkanmaan Yrittäjien, Nuorten Yrittäjien Voimalan ja HUB Tampereen jouluboogietapahtumassa. Kyse oli rennosta illanvietosta, jossa pikkujoulun lisäksi teemaan haluttiin hieman bling-blingiä, eli tässä tapauksessa jotain säihkettä ja kimallusta. Ajatus oli kuvata vieraat heti sisääntulon jälkeen. jotta he pääsevät nopeasti tapaamaan toisiaan ja nauttimaan illan antimista.

Minulla on kuvauksissa tapana olla paikalla hyvissä ajoin, mutta nyt tuli katsottua kalenteria hieman väärin, ja aikaa ennen kuvausta olikin reilu kolmisen tuntia. Jälkikäteen mietittynä ihan hyvä että aikaa oli reippaasti, sillä kuvauksesta tuli yllättävän haastava. Kuviin täytyi saada iloisen tunnelman lisäksi myös jotain elementtiä illan sponsorilta Elisalta. Alunperin oli puhetta Elisan väreissä olevasta taustakankaasta jota vasten ihmiset voitaisiin kuvata. Teoriassa tämä olisikin toiminut hyvin, mutta käytäntö osoittautui monimutkaisemmaksi. Taustakangas ei ollut ihan sellainen kuin olin kuvitellut kooltaan, materiaaliltaan tai värinsäkään puolesta. Väriä voisi hieman tuunata myöhemmin, mutta muuten huomasin että kangas ei toimisi toivotulla tavalla. Suurin ongelma aiheutui kankaan koosta, joka oli auttamatta liian pieni suhteessa taustaan ja kuvattaviin. Onneksi olin tehnyt varasuunnitelman joka mielestäni loppupeleissä toimi paremmin kuin yksikään kangas.

Kuvaaminen tapahtui neuvotteluhuoneessa josta siirrettiin hieman pöytää ja tuoleja sivuun. Koska vieraita oli tulossa paljon ja heidät piti kuvata heti saapumisen jälkeen, oli järkevää laittaa koko setti niin valmiiksi kuin mahdollista. Neuvotteluhuone oli pitkulaisen mallinen, joten kun se oli mahdollista, halusin kuvattavat kunnolla irti takaseinästä jonka valaisin erikseen. Osa vieraista kuvattiin yksitellen, osa taas pienenä ryhmänä, joten valaisu täytyi suunnitella siten että se toimisi kaikissa tilanteissa. Aikaa säätämiselle siis ei ollut vaan maksimissaan minuutti per kuvauskohde.

Strobist info:

Kameran vasemmalla puolen oli pieni softbox vajaalla 1/4 teholla ja toisella puolen hopeinen varjo 1/8 teholla. Molemmissa Nikon SB-80DX käsisalamat manuaalilla. Taustan valaisin viistosti kahdella käsisalamalla joissa CTB värifiltterit 1/32 teholla. Tärkeää oli että taustan ja henkilöiden väliin jäi riittävästi tilaa, sillä molempien valaisu täytyi tapahtua täysin erikseen. Kamerassa ISO 100, f/4 ja pääsääntöisesti 35mm.