Henkilökuvausta Tampereen toimistolla

studiokuvaus asiakkaan toimistolla setup

Henkilökuvausta Tampereen toimistolla

maaliskuu 28, 2011
|

Tämä juttu liittyy aiheeseen, josta olen kirjoittanut jo viime vuoden puolella. Aikaisemman jutun otsikko oli ”studiokuvausta miljöössä” ja nyt on kyse samantyyppisestä kuvauksesta. Eräs asiakas otti yhteyttä sähköpostitse ja kertoi että heidän liiketoiminta on kasvanut yritysfuusion myötä niin, että uutta henkilökuntaa on talossa melkein tuplasti. Kaikista tarvittaisiin kuvat henkilökortteja varten, verkkosivuille ja firman johtajasta myös sillä ajatuksella, että on valmiina asiallisia kuvia käyttää lehtijuttujen yhteydessä. Olin aikaisemmin kuvannut samalle firmalle, ja tästä syystä he tiesivät ottaa yhteyttä suoraan kun tiesivät että homma hoituu.

Tällä kertaa ei siis ollut tarvetta kulkea lähtöruudun kautta, jossa yleensä kerron asiakkaalle, että tämäntyyppiseen kuvaukseen ei välttämättä tarvita studiota. Studiossa on toki puolensa ainakin valokuvaajan näkökulmasta, mutta jos ajattelee asiakkaan vinkkelistä, täytyy muistaa että kuvaus toteutetaan työajalla, joten kyse on siitä kuinka kallista kuvattavien aika on oikeasti. Toisin sanoen voi laskea paljonko aikaa kuluu yhteensä valmistautumiseen, siirtymisiin ja kuvaukseen jos jengi kulkee työpaikan ja studion väliä. Mainittakoon nyt vielä, että tarvittaessa täysin varusteltu studio tuulikoneineen kaikkineen järjestyy myös.

Toinen vaihtoehto on tehdä järkevästi ja palkata sellainen kuvaaja, jolta onnistuu tämäntyyppinen yksinkertainen henkilökuvaus paikassa kuin paikassa. Tämä kyseinen kuvaus toteutettiin yrityksen neuvottelutilassa jossa normaalien pyötien ja tuolien lisäksi oli tällaisia korkeita selkänojattomia tuoleja, joita hyödynsin kuvattavien poseeraamisessa. Tiesin jo etukäteen että henkilökuviin halutaan yksinkertainen valkoinen tausta, joten otin mukaan taustakankaan siltä varalta että toimiston seinät ovat kovin eksoottisen väriset. Taustakankaalle ei ollut tarvetta, vaan yhdellä isolla hopeisella varjolla sain taustan valaistua niin että jälkikäsittelylle ei ollut juurikaan tarvetta.

Kaikessa yksinkertaisuudessaan homma etenee seuraavalla tavalla:

1. Valokuvaaja saapuu paikalle ja laittaa kuvauspaikan sekä tarvikkeet valmiiksi.
2. Henkilöt käyvät jokainen vuorollaan kuvattavana (n. 1-3 minuuttia per henkilö).
3. Kuvaaja pakkaa tarvikkeensa ja siirtää pöydät ja tuolit takaisin paikoilleen.

henkilökuvaus toimistolla, valkoinen tausta, nainen

henkilökuvaus toimistolla, valkoinen tausta, mies

Strobisteille tiedoksi: 1/125, f/5.6, ISO 250. Kaksi läpiheijastavaa varjoa sekä yksi hopeinen taustaa varten, kaikissa SB-80DX. Tämäntyyppisessä tilassa täytyy olla tarkkana valojen kanssa, pienetkin muutoksen valojen paikassa/suunnassa vaikuttavat suhteellisen paljon lopputulokseen. Lisäksi useissa toimistoissa on loisteputket joita ei välttämättä voi sammuttaa kuvauksen ajaksi joten valotus tämä huomioiden.