Suosituin hääkirkko Tampereella

Suosituin hääkirkko Tampereella

tammikuu 17, 2011
|

Jokaisella paikkakunnalla lienee se ehdottomasti suosituin hääkirkko, tai miksei useampiakin. Vastaavasti löytyy kirkkoja jotka eivät välttämättä ole suosittuja hääparien keskuudessa, mutta ovat muuten aktiivisia. Tampereen suosituin hääkirkko on Finlaysonin kirkko. Finlaysonin kirkossa vihittiin 156 hääparia vuonna 2009. Kirkon historia liittyy olennaisesti Finlaysonin tehtaan historiaan, ja näin ollen se on tärkeä osa myös Tampereen kulttuurihistoriaa. Kirkko ei ole erityisen suuri koska se rakennettiin alunperin työntekijöille rukoushuoneeksi. Ehkä juuri sopiva koko tekee tästä kirkosta niin suositun.

Hääkuvaaja tietysti katsoo kirkkoa hieman eri näkökulmasta ja itse pidän enemmän esimerkiksi keskustorin Vanhasta kirkosta tai Aleksanterin kirkosta. Molemmat näistä ovat suurempia ja yleisesti ottaen myös valoisampia. Finlaysonin kirkon tumma puukatto imee paljon ikkunoista tulvivaa päivänvaloa. Aleksanterin kirkko voi tietysti tuntua kovin suurelta, jos häävieraita ei ole kovin paljoa, mutta nämä ovat pitkälle makuasioita.

Vahtimestari Marita Haavisto mainitsee myös valokuvauksesta että: ”kuvaajat ovat olleet kuin näkymättömiä miehiä”, joka on tietysti hyvä juttu. Hääkuvaus kirkossa tehdään tietysti tilanteen vaatimalla tavalla ilman markkinameininkiä, eikä kuvauksesta mitään tulisikaan jos alttarin ympärillä kiemurtelee koko suku kännykkäkameroineen. Asian voi tyylikkäästi hoitaa esimerkiksi jo hääkutsussa, esimerkiksi mainitsemalla että paikalla on ammattikuvaaja, joka hoitaa varsinaisen kirkkokuvauksen. Jos vieraat haluavat ottaa kuvia, niin olisi suotavaa että se tapahtuisi omalta paikaltaan. Saman asian voi helposti kertoa myös käsiohjelmassa, jos sellaisia jaetaan hääväen saapuessa kirkkoon.

ps. Alkuvuosi on tunnetusti kiireistä aikaa häävalmisteluiden suhteen, ainakin jos aikeissa on viettää kesähäitä vuonna 2011. Jos juhlastasi vielä puuttuu ammattikuvaaja, ota yhteyttä heti ja pyydä tarjouspyyntöä dokumentaarisesta hääkuvauksesta.