Sulhasen vieheen paikka

sulhasen vieheen paikka

Sulhasen vieheen paikka

joulukuu 8, 2011
|

Sulhasen rintakukka eli viehe on yksi näistä asioista jotka saattavat aiheuttaa päänvaivaa hääpäivänä. Vaikka otsikossa puhutaankin sulhasen vieheestä, voi rintakukkaa käyttää yhtä hyvin myös bestman, kaaso, hääparin vanhemmat. Aika usein olen nähnyt myös sellaisen yhdistelmän että kaasoilla on rannevieheet ja bestmaneilla sekä sulhasella rintavieheet. Viehettä ei tietysti kannata kiinnittää paikalleen kovin aikaisessa vaiheessa, vaan riittää että se laitetaan hetkeä ennen vihkimistä. Koska jännitys yleensä tiivistyy tavalla tai toisella kohti vihkimistä, on hyvä katsoa että jokaisella on oikea viehe, usein esimerkiksi sulhasen viehe on hieman kookkaampi tai näyttävämpi kuin bestmanien vastaavat.

Sulhasen vieheen paikka on sellainen aihe, jossa on selkeästi kahta eri koulukuntaa. Toiset neuvovat että viehe kiinnitetään takin taskun yläpuolelle ja toisten mielestä kukka pitäisi kiinnittää takin kauluskäänteeseen, suurinpiirtein taskun korkeudelle tai hieman ylemmäksi riippuen vieheen koosta ja takista. Yhtä mieltä ollaan kuitenkin siitä, että kukka kiinnitetään aina vasemmalle puolen, ja että viehettä ei missään nimessä yritetä tunkea kauluksessa olevaan napinläpeen. Kiinnitys tapahtuu vieheen takana olevalla hakasella.

Etiketin mukaan vieheen kanssa ei käytetä taskuliinaa ja hääjuhlassa viehe on jollakin tavalla yhteneväinen morsiamen hääkimpun kanssa. Niinikään etiketti määrittelee frakkia ja sakettia käytettäessä että viehe on valkoinen neilikka. Toki jokainen voi omalla kohdallaan miettiä kuinka tarkkaan haluaa seurata virallista etikettiä, kyse ei kuitenkaan ole linnan juhlista :)