Kesähäät ja säät

kesäinen päivänkakkara

Kesähäät ja säät

heinäkuu 16, 2010
|

Kesähääkausi on juuri nyt parhaimmillaan, kun ollaan ohitettu juhannus, mutta ei olla vielä lähelläkään syksyä. Kesähäistä kun puhutaan, tulee keskusteluissa aika usein esille kestoaihe sää. Pelko siitä, että huolella tehdyt järjestelyt menevät mönkään on todellinen. Sääkarttoja tutkitaan kuumeisesti jo viikkoja ennen hääpäivää, niin hääpari kuin valokuvaajakin. Lopputulos on kuitenkin se, että säälle ei voi mitään.

Sateen mahdollisuuteen voi kuitenkin varautua, esimerkiksi sateenvarjoilla. Sateenvarjot tai paremminkin päivävarjo on myös varsin näppärä kapistus torjumaa kuumaa suoraa auringonpaistetta. Varjot ovat erityisen hyödyllisiä varsinkin lapsille tai vanhemmalle väelle. Tai vaihtoehtona voi käyttää tilaisuuteen sopivaa hattua. Kuumana kesäpäivänä myös nestehukan mahdollisuus on suuri, juotavaa (muutakin kuin alkoholipitoista) on hyvä olla tarjolla juhlapaikalla runsaasti ja esimerkiksi mehua tai vettä siihen hetkeen, kun/jos hääparia odotetaan saapuvaksi juhlapaikalle. Pieniä asioita ja helppoja toteuttaa, kunhan suunnitellaan etukäteen.

Sateesta vielä, todella harvassa ovat kesällä ne päivät jolloin sataa aamusta iltaan. Useimmiten kyseessä on pieni paikallinen sadekuuro, joka ropsauttaa muutaman pisaran juuri sopivasti vihkitoimituksen aikana. Ja toisekseen, hääpäivässä on ihan riittävästi muutakin jännitettävää kuin sää, joten parempi keskittyä niihin asioihin joihin voi oikeasti vaikuttaa. Vieraatkin viihtyvät paremmin kun hääpari on hyvällä tuulella.