Kesä 2013 dokumentaarinen hääkuvaus

Tampereen tuomiokirkko

Kesä 2013 dokumentaarinen hääkuvaus

toukokuu 18, 2012
|

Kesä tekee selvästi tuloaan ja odotan kovasti tulevia hääkuvauksia. Kesän tulo tarkoittaa myös sitä, että kuvauksia varataan jo seuraavalle vuodelle, eli nyt viedään parhaat kesälauantait vuodelta 2013. Kalenterissa on vielä kuitenkin hyvin tilaa, mutta suosittelen että otat yhteyttä mahdollisimman pian jos sinulla on suunnitelmissa kesähäät.

Vuodesta toiseen varmasti jokainen ammattihääkuvaaja siitä mainitsee asiakkailleen ja kirjoittaa blogeissa, mutta nämä asiat tuntuvat muuttuvan todella hitaasti, ja tänäkin vuonna kuvauspyyntöjä tulee vielä 1-2 viikkoa ennen hääpäivää. Toki sitä kannattaa aina kysyä jos kuvaaja jostain syystä vielä uupuu, mutta vielä parempi on suunnitella reilusti etukäteen jotta saa juuri sitä mitä haluaa, muuten joutuu tekemään kompromisseja ja tyytyä siihen mitä on jäljellä. Lähes jokainen hääasiakkaani on sitä kertonut että vuosi häiden suunnitteluun tuntui aluksi todella pitkältä ajalta, mutta sitten jälkikäteen ajateltuna ylimääräistä aika ei ollutkaan. Kirkko, juhlapaikka, catering, valokuvaaja ja bändi; siinä oikeastaan listattuna ne asiat joiden varaaminen kannattaa tehdä hyvissä ajoin. Toki aikaa voi ja kannattaa käyttää myös koristelun ideoimiseen, sormuksiin, pukujen hankkimiseen ja muuhun kaikkeen pienempään, mutta nämä asiat eivät yleensä ole sidottuna tiettyyn päivämäärään.

Dokumentaarinen hääkuvaus on tässä vuosien varrella noussut paremmin pinnalle. Olen tarjonnut tätä kuvaustyyliä vuodesta 2008 lähtien ja on mukava huomata että tätä osataan kysyä jo suoraan tarjouspyynnössä. Tiedoksi niille jotka eivät vielä tiedä mistä on kyse, dokumentaarinen hääkuvaus on kuvaustyyli jossa tavoitteena on aitojen tilanteiden ja tunnelmien vangitseminen kuviin. Eli vaihtoehto perinteiselle ”pönötys ja poseeraus” -meiningille. Hääpari voi nauttia juhlista täysillä ja vieraidenkaan ei tarvitse ”pelätä” kuvaajaa joka toimii taustalla. Lopputuloksena on luonnollisia, kauniita kuvia jotka kertovat hääpäivän tarinan aamusta iltamyöhäiseen.