Häävalokuvaajan valitseminen

sormukset valmiina yllätyshääjuhlaan

Häävalokuvaajan valitseminen

toukokuu 26, 2009
|

Seuraava lyhyt juttu on julkaistu jo aiemmin Burgundy Bride -blogissa, mutta ajattelin laittaa sen myös tänne. Tässä siis joitakin ajatuksia hääkuvaajan valitsemisesta.

Kesä kolkuttaa ovelle, ja toivottavasti tämän kesän parit ovat jo löytäneet oman kuvaajansa, tai vähintäänkin päätöksiä tehdään nyt lähiaikoina.

Aina silloin tällöin esille tulee kysymys, että kuka hääkuvaaja olisi hyvä juuri meille? Aivan yksiselitteistä vastausta ei tietenkään tällaiseen asiaan voi olla olemassa, mutta on hyvä miettiä omista lähtökohdista mitä kuvaukselta haluaa. Riittääkö pikaisesti studiossa napattu muotokuva, vai olisiko kiva saada kuvia koko hääpäivän tapahtumista? Valokuvaajaa ei kuitenkaan ihan sokkona kannata valita, joten käy verkkosivuilla, katso valokuvia ja ota yhteyttä rohkeasti. Asialliset kuvaajat varmasti vastaavat kysymyksiin jotka saattavat tuntua hassuiltakin. Omakohtaiseen kokemukseen kun useimmat hääparit eivät voi näissä asioissa luottaa :)

Lopuksi vielä pari vinkkiä. Palkkaa kuvaajaksi ammattilainen, älä anna tehtävää kaverille/sukulaiselle, jonka muutenkin olet ajatellut kutsua häävieraaksi. Muista että kaverin tai sukulaisen uusi hieno ja kallis järjestelmäkamera ei tee hänestä valokuvaajaa. Sanomattakin lienee selvää millaisia ongelmia tästä voi koitua.

Toinen tärkeä vinkki on sopia kuvaajan kanssa mielellään kirjallisena mitä kuvauspakettiin kuuluu tarkalleen. Näissä asioissa ei kumpikaan osapuoli voi olettaa asioita automaattisesti, vaan on parempi kysyä, varmistaa ja sopia kirjallisena.

Valokuvaajan valinta voi tuntua vaikealta, mutta ihmisiä mekin olemme ja loppupeleissä on tosi tärkeää, että kuvaajan ja hääparin välillä synkkaa ja ollaan samalla aallonpituudella.