Hääpäivän välipalaa

fish head curry

Hääpäivän välipalaa

heinäkuu 28, 2010
|

Olen kuvannut lähes koko kesän hääjuhlia ympäri suomea ja vaikka jokainen hääkuvaus onkin uniikki, löytyy yhteinen nimittäjä epätavallisen lämpimästä säästä. Lämpimästä auringonpaisteesta on saatu nauttia toden teolla, ja hääjuhlia silmälläpitäen se aiheuttaa muutamia huomionarvoisia juttuja.

Jos hääpari näkee toisensa vasta kirkossa ja esim. muotokuvia mennään kuvaamaan vasta vihkimisen jälkeen, kannattaa varata vettä tai mehua häävieraille jotka saapuvat juhlapaikalle kuitenkin aiemmin. Lisäksi hääpari tai kaasojen/bestmanien on syytä varata jotain pientä syötävää laukkuun aamupäivälle. Jos aikaa on reilusti ja viimehetken järjestelyt ovat valmiina, voi tietysti syödä myös kevyen lounaan mikäli jännitykseltä kykenee. Kovin eksoottiset kulinaarikokeilut kannattaa jättää suosiolla johonkin toiseen ajankohtaan, ja hääpäivänä on syytä luottaa tuttuun ja turvalliseen. Hyväksi havaittuja välipaloja ovat mm. karjalanpiirakat, banaanit sekä erilaiset myslipatukat. Suklaan voi kuumalla kesäpäivällä unohtaa, vaikka se hyvää onkin.

Hääpukua ei kesähelteellä kannata laittaa päälle kovin aikaisin, mutta jos puku on jo päällä, voi laittaa esimerkiksi ison pyyhkeen syliin suojaamaan asua tahroilta. Lämpimällä säällä on hyvä tietysti myös juoda sopivasti, ja mielellään jotain muuta kuin alkoholipitoisia juomia. Ja viimeinen vinkki: vessassa kannattaa käydä ennen kuin puvun laittaa päälle :)