Hääkuvausta Helsingissä ja Tampereella

Hääkuvausta Helsingissä ja Tampereella

tammikuu 21, 2011
|

Vaikka Suomessa edelleen mennään naimisiin ylivoimaisesti eniten kesällä, hääsesonki alkaa kuitenkin heti vuodenvaihteen jälkeen. Talvihäitä vietetään nimenomaan tammi-helmikuussa ja sesonkia tietysti vauhdittaa myös eri puolilla maata järjestettävät häämessut. Mennään naimisiin! -häämessut pidettiin viikko sitten Helsingissä ja Tampereen häämessuihin on vielä parisen viikkoa aikaa. Messuilla olisi tietysti ihan mukava piipahtaa, mutta täytyy sanoa että vielä mieluummin olen kuvaamassa upeaa hääparia samana viikonloppuna Tampereen Haulitehtaalla.

Tulevana viikonloppuna kuvaan Helsingissä, ja kyse on tietysti dokumentaarisesta hääkuvauksesta. Kuvaus aloitetaan aamupäivän valmisteluista kampaamolla ja varmasti ehditään poiketa vielä juhlapaikassakin ennen vihkimistä. Miljöökuvaus toteutetaan tällä kertaa kaupunkimaisemissa, ja olemme hääparin kanssa yhdessä miettineet sellaiset kuvauskohteet jotka sopivat heidän tyyliinsä. Kuvauspaikkoihin liittyy myös eräs salaisuus ja ohjelmanumero, joten paikkoja en voi vielä paljastaa :)

Hääpari vihitään Helsingin Vanhassa Kirkossa, joka on tietysti kaunis kirkko, mutta myös erinomainen sijaintinsa puolesta; kirkko, kampaamo, hotelli ja juhlapaikka ovat kaikki aivan kivenheiton päässä toisistaan. Päivän aikataulua suunnitellessa on hyvä pitää mielessä, että siirtymisiin kuluu yllättävän paljon aikaa, varsinkin talvella kun hääpuvut ovat jo päällä. Hääjuhlaa vietetään aivan kirkon kulmilla G18 -talossa.

Vuonna 1884 valmistunut juhlasali on lähes 8 metriä korkea, ja ehkä yksi tyylikkäimmistä juhlapaikoista Suomessa. Juhlien lisäksi G18 -talossa on paljon muutakin kulttuuritoimintaa, mm. oma taidegalleria ja ravintola.

Muista painaa ”tykkää” -nappia kuvan alapuolelta ja liity samalla Facebook -ryhmään oikealla reunassa olevasta paneelista.