Hääkarkki tai muu pieni muisto vieraille?

hääkarkki, muisto häävieraille

Hääkarkki tai muu pieni muisto vieraille?

helmikuu 8, 2010
|

Perinteisesti hääkarkki on ollut kauniisti pakattu, kiiltokuvin ja silkkipaperein somistettu makeinen tai sokerinpala, johon on kiinnitettynä mietelause. Nykyisin useissa häissä on teemaväri, jolloin myös häämakeiset noudattelevat juhlien väritystä. Hopeisissa talvihäissä on tarjolla Fazermint-suklaata, mustavalkoisissa taas salmiakkia. Ruusunpunaisten häiden pöytäkoristelussa käytetään punaisia maitosuklaasydämiä. Rennommissa häissä on tarjolla tikkarit.

Jos makeisen tilalle haluaa jotakin muuta, voi itse valmistaa vaikkapa kynttilän, saippuan tai samalla paikkakorttina toimivan magneetin. Askartelun vaikeusaste ja ajankulu kannattaa toki aina harkita vierasmäärän mukaan.

Moni suomalainen hääpari kokee ulkomailta tutut nimillä ja päiväyksellä kaiverretut pullonavaajat, peilit ja avaimenperät vieraiksi itselleen ja tilalle valitaan jotakin maanläheisempää/enemmän omaan tyyliin sopivaa. Keväthäissä kukkasipuli, siemenpussi tai pieni puuntaimi ilahduttaa vieraita. Kasvatusohjeeseen voi liittää mukaan viitteitä parin yhteisestä taipaleesta. Talvi- ja syyshäissä, joissa koristelussa on käytetty paljon kynttilöitä ja värillisiä tuikkuja, on vieraille annettu mukaan kotiin pala tunnelmaa: värillinen parafiinituikku pieneen kassiin pakattuna.

Silloin kun askartelu, leikkaus tai liimaus ei innosta, voi vaihtoehto olla vaikka makukahvi, minkä etiketissä on valmiiksi painettuna parin nimet ja häiden päivämäärä. Myös hääpäivän lottoarvontaan oikeuttava lottokuponki vaatii oikeastaan vain rusetin ympärilleen eikä kivannäköinen heijastinkaan tarvitse pussukkaa tai muuta pakkausta. Mietelauseen voi kiinnittää suoraan myös sydämenmuotoiseen piparkakkumuottiin. Metallinvärinen piparkakkumuotti voi toimittaa samalla myös lautasliinarenkaan virkaa, jonka vieras sitten saa tietysti mukaansa ”hääkarkkina”, muistoksi häistä.

Ideaa sopivaksi hääkarkiksi voi etsiä vaikka parin mielenkiinnon tai harrastusten mukaan, teemavärin kautta tai ihan vain miettiä, mitä omien juhlavieraiden mielestä olisi mukava saada mukaan. Olenpa kuullut että eräissä häissä oli ideoitu narikka, jossa henkareissa näkyi parin nimikirjaimet päiväyksineen. Pois lähtiessä jokainen vieras sai mukavan ja tarpeellisen muiston matkaansa. Nyt sitten vain jalostamaan ideoita omaan juhlapäivään sopivaksi!

Lisää ideoita hääpäivään Lahja-ja juhlaliike Pirteä Paketista