Hääkakun leikkaus

upean hääkakun leikkaus

Hääkakun leikkaus

syyskuu 30, 2009
|

Kiireisin kesähääsesonki alkaa olla takanapäin vuodelta 2009 ja on kuvattu paljon kauniita morsiamia, komeita sulhasia ja upeita juhlia. Hieman paikkakunnasta riippuen juhlissa on erilaisia traditioita ja hääkakun leikkaus on yksi näistä, joka toteutetaan jossain muodossa lähestulkoon aina.

Tradition historiallisesta taustasta en tiedä, mutta ideana on että kakun leikkaamisen jälkeisellä polkemisella katsotaan kumpi määrää kaapin tulevan yhteiselon aikana. Polkemista ei kuitenkaan ole määritelty sen tarkemmin, jotkut polkevat lattiaa, toiset yrittävät talloa toistensa varpaita. Yhtä lailla epäselvyyttä aiheuttaa missä vaiheessa polkeminen pitäisi suorittaa. Toisinaan poljetaan kun kakkulapio tai veitsi osuu alustaan, joskus vasta kun toinen leikkaus on tehty ja kakunpala irtoaa kakusta.

Ja kakunleikkauksen ”hävinnyttä” osapuolta voi aina yrittää lohduttaa kertomalla että kaapin paikan määrääkin se, jonka käsi oli päällä kakkua leikattaessa, tai kumman puolelle kakunpalanen lautasella kaatuu, tai…

Joskus polkeminen tehdään niin suurella antaumuksella että puolet kakusta on vähintäänkin sylissä, mutta huumorilla näistäkin selviää ja lisäksi tilanteesta tulee mahtavia kuvia.