Eeva & Cory

Eeva & Cory

syyskuu 30, 2013
|

Eevan ja Coryn hääpäivästä on vierähtänyt jo melkoinen tovi, mutta arkistoja kelatessa huomasin että en ollut kirjoittanut näistä juhlista vielä lainkaan. Arkistoista löytyi paljon muitakin julkaisemattomia kuvauksia, joten ainakin lähitulevaisuudessa täällä blogin puolella yritetään paikata tilannetta.

Eeva asui vielä Yhdysvalloissa Houstonissa kun hän kirjoitteli minulle ensimmäistä kertaa liittyen hääkuvaukseen. Uskoisin että hän oli hieman jo ehtinyt tutustua tekemääni hääkuvaukseen, sillä Eeva kysyi minulta aika tarkalleen sentyyppistä kuvausta johon olen erikoistunut. Kyseessä on tietenkin koko päivän dokumentaarinen hääkuvaus. Minulla on ollut aikaisemminkin asiakkaita jotka asuvat ulkomailla häitä järjestäessään, joten tämä oli varsin tuttua hommaa. Sulhanen Cory oli siis Yhdysvalloista, joten arvelin että suomalaisten palveluntuottajien metsästäminen jäi paljolti Eevalle, ja tietysti muille taustajoukoille.

Hääpari oli tehnyt vertailua kuvaajien suhteen, ja päätyivät minun tarjoamaani kuvauspakettiin ihan puhtaasti aikaisemmin tekemieni hääkuvauksien ansiosta. Näin hääkuvaajan näkökulmasta on mukavaa, kun kuvien tyyli ja laatu ovat ratkaisevia tekijöitä, eikä pelkästään hinta. Joillekin tietysti riittää sukulaisten kännyköillään napsimat kuvat, mutta tätä vaihtoehtoa en suosittele kenellekään.

Hieman myöhemmin juhlapaikaksi varmistui Pikkupalatsi, joka on varsin mieluinen kuvauspaikka minulle. Tuohon aikaa taisin vielä asua aivan Pikkupalatsin naapurissa, joten sekin oli mukavaa vaihtelua, sillä useimmiten ajan kuvauksen jälkeen suoraan kotiin. Väsyneenä pitkän päivän jälkeen saa olla todella skarppina auton ratissa, että kuvaaja ja kuvat saapuvat turvallisesti määränpäähän.

Varsinaisen hääkuvauksen aloitimme aikaisin Glo Hair -kampaamosta Tampereen Puutarhakadulla. Iso ja valoisa kampaamo on aina kiva paikka työskennellä, ja morsiamen ei tarvitse olla yksin, vaan kaasot ovat tietysti mukana myös laitettavana ja seuraa pitämässä.

glo-hair-tampere

sinkkunainen-verhot

Kampaamosta löytyi tällainen hauska naruverho jota tietysti piti hyödyntää kuvauksessa. Morsian selasi tällä aikaa lehteä jonka artikkelin otsikko oli ”sinkkunainen”. Ehkä hieman myöhäistä lukea tätä kyseistä artikkelia…

hiuskoriste-glow-kampaamo

kaasot-kampaamomorsian-meikki-glowmorsian-kampaamo-rullatbed-head-meikkirullat-morsian-glow

Sillä aikaa kun morsian ja kaasot olivat kampaamossa ja meikissä, sulhanen ja bestmanit valmistautuivat parhaansa mukaan hotelli Ilveksessä aivan Tampereen keskustassa.

bestman-partamorsian-peili-mustavalkounited-states-americatampere-keskusta-hotelli

Näkymä hotellihuoneen ikkunasta tarjosi parasta Tamperetta. Kuvassa näkyy jotakuinkin kaikki oleellinen, eli Näsinneula, Tammerkoski ja Hämeenkatu. Keskustori ja rautatieasema jäivät hieman muiden rakennuksien taakse. Tampereen keskustahan on muodoltaan pitkän mallinen johtuen molemmilla puolilla olevista isoista järvistä.

sukkanauhakutsu-invitation

Kuten kuvasta näkyy, tästä hääjuhlasta on kirjoittamishetkellä tosiaan jo yli kaksi vuotta aikaa. Tein jokin aika sitten inventaarion tekemiini hääkuvauksiin, ja arkistoista löytyi aika monta muutakin kuvausta joista en ole vielä kirjoittanut mitään. Ja tietysti kuluneen kesänkin kuvaukset ovat vielä suurelta osin julkaisematta täällä blogissa, joten tehtävää riitää.

sulhanen-henkselitmorsian-puku-kaasokengat-korotmorsian-puku-katsemorsian-kampaus

kertakaytto-kamera

Häävieraille oli varattu kertakäyttökameroita näppäilyä varten. En ole näiden kameroiden kuvasaldoa nähnyt, mutta  tämäntyyppiset kuvat epäonnistuvat helposti, koska sisätiloissa valo ei riitä filmille. Kameroissa mukana oleva salama tietysti auttaa, mutta tällöin kuvat ovat usein ylivalottuneita etualalta ja taustaltaan pimeitä. Mutta riittävässä valossa ja ainakin ulkona näilläkin kameroilla saa ihan kivoja kuvia. Kannattaa huomioida, että kertakäyttökameran kustannuksiin täytyy lisätä filmin kehitys, paperikuvien teettäminen ja mahdollisesti vielä skannaus digitaaliseen muotoon.

auto-rusetti-koristeetaitolahti-kivikirkko

Aitolahden vanha kivikirkko oli varattu Eevan ja Coryn vihkimistä varten. Kirkko on rakennettu 1920-luvun loppupuolella. Suomen kirkkojen historiassa tämä ei tietysti ole mitenkään erityisen vanha kirkko, mutta Amerikkalaisille häävieraille lähes satavuotias rakennus oli tietysti erityinen.

aitolahti-kirkko

 

Vihkitoimitus oli pääpiirteissään samankaltainen kuin Amerikkalainen versio, tosin ehkä hieman ”jäykempi” ja virallisempi. Vihkipappi osasi yllättävän sujuvasti hoitaa seremonian kaksikielisesti, joten myös bestmanit pysyivät kärryllä.

sulhanen-alttari-kyyneleetraamattu-isa-morsianpappi-sormus-siunaaminenkirkko-suudelmaaitolahden-kirkko-alttarikori-riisi-pukusydan-riisi-koritriisi-kirkko-aitolahtimorsian-kaasotmorsian-kaaso-sulhanen

Vihkiseremonian jälkeen otimme vielä kirkon ympäristössä muutamia rentoja yhteiskuvia. Yleisesti ottaen kirkko ja seremonia jännittää hääpareja eniten, ja helpotus on melkein käsinkosketeltava kun virallinen osuus on ohitse.

sulhanen-bestmanit

finlayson-palatsi-kesa

Pikkupalatsin piha on kesäaikaa todella mukava paikka ottaa vastaan häävieraita. Sijaintikin on varsin mainio, keskellä kaupunkia Hämeenpuiston pohjoispäädyssä. Palatsin sisätilat ovat varsin juhlavat, eikä omia koristeluja paikassa käytännössä tarvita. Kannattaa myös ottaa huomioon, että sisätiloissa on paljon historiallisesti arvokasta tavaraa, joten pienempiä lapsia on hyvä pitää tarkasti silmällä.

bestman-puhe-finlaysonjust-marriedtampere-finlayson-palatsimalja-kimppufinlayson-palatsibuffet-lihapullat

Hääbuffet oli monipuolinen ja perinteinen kattaus Suomalaisia suosikkeja. Varsinkin lohi eri muodoissaan teki hyvin kauppansa Amerikkalaisille häävieraille. Muistaakseni kuvissa näkyvissä rullissa oli täytteenä savuporoa.

poro-lohi-buffetmorsian-isa-puhekissa-sokeri-riisikyyneleet-puhe-vanhemmatisa-puhe-mustavalkoinenhauska-haakuvahaapari-suudelma-hauskavadelma-mansikka-haakakkuhaakakku-leikkaus

Hääkakuksi oli valittu perinteinen kermakakku, jossa oli täytteenä sekä koristeena tuoreita mansikoita sekä vadelmia. Sulhaselle piti tietysti kertoa että kakun leikkaukseen liittyy eräs traditio, jonka perusteella määräysvalta ratkaistaan hääparin kotona. Nykyisin traditio on tietysti vain hauska ohjelmanumero, kuten kuvasta näkyy.

sulhanen-vieraat-vieraskirjahaabandi-finlaysondave-matthews-bandhaatanssi-lapset-katsehaapari-mustavalkoinenhalaus-morsianmorsian-kimpun-heitto-finlaysonmorsian-halaa-kaasoa

Jossain vaiheessa iltaa korkokengät saivat jäädä sivuun tanssin tieltä. Hääbändi soitti menevää musiikkia myöhäiseen iltaan saakka.

kengat-tanssi-korkokaasot-tanssii-bileet

Sulhasta ei päästetty tälläkään kertaa liian helpolla, vaan morsian kaapattiin sivuun, eikä häntä luovutettu takaisin ilman jonkinlaista esiintymistä. Ensimmäinen haaste oli tuttu sulhasen opiskeluajoilta, jossa tarkoituksena oli voittaa bestman maidon juonnissa. Molemmille annettiin litran maitopurkit ja sulhasen oli luonnollisesti oltava nopeampi. Opiskeluaikoina tosin maidon luultavasti korvasi joku muu neste :)

haaste-sulhanen-bestmansulhanen-ohjelma-numerosormukset-lahikuva-macrosulhanen-bestman-highfive

Morsian sai häävieraat mukaan letkajenkkaan, joka kiersi Pikkupalatsin huoneesta toiseen ja ympäri taloa.

tanssi-letka-jenkka

Illan viimeinen ohjelmanumero oli yhteistanssi American Pie -biisin tahtiin. Kyseinen biisi ei liity mitenkään samannimiseen elokuvaan, vaan on muusikko Don McLeanin listahitti vuodelta 1972.

american-pie-tanssi

Oletko suunnittelemassa häitä ensi kesälle? Tarjoan teille koko päivän kattavaa dokumentaarista hääkuvausta kokemuksella, ota yhteyttä.

Mitä on dokumentaarinen hääkuvaus?