Hääkuvat Petra & Esa

Hääkuvat Petra & Esa

lokakuu 7, 2010
|

Petra otti minuun yhteyttä heinäkuun lopulla, hieman reilu vuosi ennen heidän hääpäiväänsä. Olimme aikaisemmin nähneet Tampereen häämessuilla, mutta kuten kaikki häämessuilla käyneet tietävät, tunnelma on yleensä aika kaoottinen eikä kovin syvällisiä keskusteluja ole mahdollista käydä. Petra ja Esa olivat kuitenkin hyvissä ajoin liikkeellä, he olivat selkeästi päättäneet että hääjuhlaan varataan ammattikuvaaja tallentamaan muistot jotta he, sekä häävieraat voivat keskittyä juhlimiseen täysillä. Hääjuhlaan liittyi vielä sellainen mielenkiintoinen yksityiskohta, että he olivat menneet salaa naimisiin jo vuotta aiemmin, ja tämä tieto kerrottaisiin vieraille vasta juhlassa :) Petra kertoi että salaisuus oli lähellä paljastua moneen otteeseen vuoden aikana, mutta he onnistuivat kuitenkin pitämään tiedon salassa hääjuhlaan saakka.

Mutta palataan hieman ajassa taaksepäin hääpäivän aamuun. Kuvasin Petraa ja kaasoja Tampereen keskustassa HohDEsign -liikkeessä. Aamun tunnelmat ovat mukavan rauhallisia ja päivää tietysti rauhoitti sekin tieto, että stressaava vihkitoimitus oli jo kaukana takanapäin. Tiedossa oli siis pelkkää juhlaa ilman virallista vihkikaavaa. Kampaamosta jatkoimme Esan siskon asunnolle jossa oli vuorossa kevyt välipala, jonka jälkeen pukeuduttiin ja siirryttiin kuvaamaan häämuotokuvia. Hääpäivä tietysti kiteytyy useampaan huippuhetkeen, mutta mielestäni lähes yhtä tärkeitä ovat ne ”välihetket”. Tästä syystä olen useimmiten hääparin mukana aamupäivästä iltamyöhäiseen jotta nämä pienetkin hetket saadaan tallennettua. Muotokuvia teimme Finlaysonin maisemissa parissakin eri kohteessa jotka kuitenkin olivat kaikki lähellä toisiaan.

Hääjuhlaa vietettiin Pispalan Haulitehtaalla, aivan Haulitornin juurella. Paikka oli tuttu minulle entuudestaan ja sopii erinomaisesti hieman pienemmälle väkimäärälle. Petran ja Esan tyylin mukaisesti jäykkä virallinen ohjelma oli karsittu minimiin ja pääpaino oli rennossa illanvietossa ystävien ja läheisten kanssa. Ruokailun, hääkakun, kahvin & konjakin ja karkkibuffetin jälkeen oli luvassa ohjelmaa Käsityöläiset duon tahtiin. Bändin solisti lienee tunnettu parhaiten takavuosien XL5 yhteyksistään ja kitaraa soittava Anssi Häkkinen on ollut mukana mm. seuraavissa orkestereissa: XL5, Angelin tytöt, Waltari, Kaivosmiehet, Rapatti, 3Some. Lienee selvää että kavereilla oli kokemusta ja erityisesti tilannetajua joilla juhlien tunnelma nostettiin kattoon ja vielä vähän ylikin. Korkokengät lensivät nurkkaan kun Petran ja Esan ensimmäistä hääpäivää juhlittiin pitkään yöhön.

Morsian aamulla kampaamossa meikin jälkeen

Komea hääsormus joka valmistettu erittäin kovasta materiaalista

Morsian valmiina muotokuvaukseen

upea morsian mustavalkoisessa hääkuvassa

Hääpari yhdessä Finlaysonin tiiliseinää vasten kuvattuna

Hääpari Väinö Linnan aukiolla Tampereella

Herkullisen näköinen salamisalaatti hääbuffetissa

Ruokailun jälkeen avattiin karkkibuffet

Vadelmahääkakku

Kahvia ja konjakkia

Mica XL5 bändistä esiintyi Käsityöläiset duona Anssin kanssa

Morsian vaihtoi korkokengät flipfloppeihin

Hääväki tanssii musiikin tahdissa

Sulhanen joraa tanssilattialla

Haulitorni valaistuna iltahämärässä