Anne & Toni

Anne & Toni

joulukuu 11, 2011
|

Annen ja Tonin yhteinen taival oli alkanut jo kauan sitten, mutta minä tapasin heidät ensimmäisen kerran loppukesän 2010 puolella. Sanojensa mukaan he olivat ihastuneet verkkosivuillani oleviin hääkuviin, ja niiden ansiosta kysyivät onko kuvauskalenterissa vielä tilaa. Muistelen että tätä seuranneen kuvauspalaverin jälkeen minulle jäi tosi hyvä fiilis, Annella ja Tonilla oli selkeitä ajatuksia millaiset hääjuhlat he haluavat järjestää. Kirjoitin muistiinpanoihin että tavoitteena on rennot juhlat, ei mitään kovin urbaania, mutta ei myöskään ihan jyväjemmarityyliä vaikka juhlia vietettiinkin maaseudulla.

Kun sitten näimme toisen kerran lähempänä hääpäivää niin minulla oli iso yllätys varattuna hääparille. Tunnettu Australialainen hääkuvaaja Gemma Clarke oli parhaillaan Suomessa ja olimme jutelleet aikaisemmin että hän olisi kiinnostunut tulemaan minun ”apulaiseksi” jos minulla sattuisi olemaan sopiva hääkuvauskeikka. Kerroin kuitenkin Gemmalle, että ”laukunkantajaa” en tarvi, vaan olisi paljon mielenkiintoisempaa, jos hän kuvaisi hääjuhlaa vapaasti omaan tyyliinsä.

Teemme Gemman kanssa hääkuvausta hyvin samanlaisella rennolla tyylillä ja oli hauska huomata myöhemmin kuvista kuinka meidän järjenjuoksu oli mennyt samaa rataa, vaikka mitään tarkkaa kuvaussuunnitelmaa emme sopineetkaan :)

Dokumentaarinen hääkuvaus pääsee mielestäni parhaiten oikeuksiinsa kun kuvataan oikeasti aamupäivästä lähtien päivän tapahtumia, ja näin tehtiin myös Annen kanssa. Aloitimme vähän poikkeuksellisesti ensin Annen meikillä Glo Hairissa jossa myös Tonin hiukset ja parta laitettiin tilanteeseen sopivaksi.

Gemma oli mukanani heti aamusta lähtien ja kun meitä kerran oli kaksi, pystyimme seuraamaan morsiamen sekä sulhasen laittamista yhtäaikaisesti. Täältä jatkoimme matkaa Hämeenpuiston Beauty Parkkiin jossa laitettiin Annen hiukset. Muistan kuinka Gemma ihmetteli lämpötilaa, sillä vaikka Australiassa onkin pääasiassa lämmintä, niin tuo kesäpäivä oli jotenkin poikkeuksellisen helteinen ja ilmassa oli sellaista ukonilman tuntua.

Hiusten ja meikin valmistuttua jatkoimme matkaa Annen ja Tonin kotiin, jossa oli vuorossa lyhyt evästauko ennen pukeutumista. Kovin useasta kampaamosta tai meikkipaikasta ei löydy kunnon tiloja pukeutumiselle ja kotona on ehkä muutenkin mukavampi valmistautua. Jännityksen tiivistymistä seurasi myös kaksi kissaa jotka eivät olleet kuulleetkaan mistään hääpäivän stressistä :)

kaaso-morsian-puku

Olimme päättäneet kuvauspaikan jo etukäteen ”virallisille” muotokuville ja suuntasimme lyhyen matkan päähän Viinikan puistoon jossa saimme kuvata ihan rauhassa kauniissa ympäristössä. Olimme varanneet kuvaukseen hyvän tovin ja saimme Gemman kanssa todella paljon hyvää materiaalia aina ihan pienistä katseista hauskoihin poseerauksiin.

Kuvauksen aikana ei varsinaisesti satanut, mutta taivaalta tippui ihan muutamia vesipiskoja ja mukana ollut valkoinen sateenvarjo oli varmuuden vuoksi hyvä olla olemassa. Varjoa voi käyttää myös suojaamaan auringolta oikein helteisenä päivänä.

Vihkiminen tapahtui upeassa Kangasalan kirkossa jossa on tullut käytyä useasti aiemminkin.

Kirkko on kohtuullisen valoisa ja varsinkin erikoinen tähtitaivaskatto luo kivan tunnelman. Hääkuvaajan mielestä siis varsin kiva kirkko ja lisäksi siellä on hyvin tilaa liikkua huomaamattomasti.

En osaa sanoa oliko kirkon puolesta kielletty riisin heittäminen, mutta hääparille heitettiin ruusun terälehtiä onnea antamaan. Riisille on useita vaihtoehtoja ja olen tästä kirjoittanutkin aikaisemmin.

Kirkosta matka jatkui Rönnvikin viinitilalle hääjuhlaa viettämään. Matkalla huomasin että tien vieressä oli isoja puita kaatunut ja perillä selvisi, että juuri paria tuntia ennen paikalla oli käynyt trombi joka hajotti paikkoja, kaatoi puita ja katkaisi sähköt. Jotenkin ihmeellisesti sähköt oli kuitenkin saatu takaisin juhlapaikalle, vaikka sähkölaitokselta oltiin aluksi kerrottu että operaatioon saattaa kulua useita päiviä.

Alkumaljat kilisteltiin ulkona viinitilan pihamaalla sillä sää oli erinomainen kesäkuumalla ihmiset mieluummin viettävät aikaa ulkona. Juhlat jatkuivat perinteisin menoin johon tietysti kuului hyvää ruokaa, juomaa, puheita ja leikkejä.

Koska meitä kuvaajia oli tällä kertaa poikkeuksellisesti kaksi, saimme taltioitua koko päivän tunnelmia huomattavasti kattavammin. Yhteistyö sujui hämmentävän hyvin ja saumattomasti vaikka emme olleet aikaisemmin kuvanneetkaan yhdessä. Vielä kerran paljon kiitoksia Annelle, Tonille ja Gemmalle.

Haluatko hyviä vinkkejä hääjuhlien suunnitteluun? Lue lisää dokumentaarisesta hääkuvauksesta