Hääkuvat Riikka & Pertti

Hääkuvat Riikka & Pertti

lokakuu 13, 2010
|

Tammikuussa 2009 Riikka lähetti minulle sähköpostia jossa hän kysyi varaustilannetta kesän hääkuvaukselle. Lisäksi oli puhetta huomenlahjakuvauksesta. Lyhyen sähköpostikirjeenvaihdon jälkeen sovimme että tapaamme Tampereella mukavassa keskustan kahvilassa. Minulle jäi sellainen kuva, että Riikka ja Pertti innostuivat dokumentaarisesta hääkuvauksesta ja hääkirjasta oikein kunnolla, palaverikin venähti maratonpituiseksi, mutta täytyy myöntää että toki välillä puhuttiin myös asian vierestä. Hääkuvaus ei kuitenkaan ihan näin yksinkertaisesti järjestynyt, sillä sopivaa juhlapaikkaa ei löytynyt ja puhuttiin jopa siitä, että hääjuhlat siirretään pidettäväksi Mikkeliin. Tämä suunnitelma ei kuitenkaan toteunut, vaan kiersimme lähtöpisteen kautta, hääpari vaihtoi hääpäivää ja sopiva juhlatilakin löytyi tämän myötä. Kevät vierähti vauhdilla ja pidimme uudelleen palaveria kesän kynnyksellä ja kävimme vielä tarkkaan läpi ohjelman sekä aikataulut. Samalla sovimme huomenlahjakuvauksesta, joka täytyi tietysti hoitaa etukäteen ja vieläpä siten, että kuvat olisivat oikeasti yllätys Pertille. Huomenlahjakuvaus tehtiin viikolla ennen lauantain hääpäivää heidän yhteisessä kodissa Tampereella. Pertti taisi olla työmatkalla ja järjestimme kuvauksen Riikan ja hänen ystävänsä kanssa. Tavoitteena oli tehdä tyylikkäitä, sensuelleja, pieniä mustavalkoisia valokuvia, jotka kehystetään ja laitetaan kauniiseen rasiaan. Toimitin huomenlahjakuvat hääpäivän aamuna hotelliin, josta se vietiin hääsviittiin odottamaan aamua. Projekti onnistui täydellisesti, vaikka hieman täpärälle menikin aikataulujen kanssa.

Hääpäivän kuvaus aloitettiin aamupäivästä Riikan ja Pertin kotoa, jossa oli tiedossa meikkaus sekä pukeutuminen. Tilanne oli sinänsä hauska, koska olinhan ollut kuvaamassa samassa paikassa juuri muutamaa päivää ennen, mutta minun täytyi tietysti hieman ”näytellä”, jotta salaisuus säilyisi loppuun asti :) Valmistautuminen sujui aikataulun mukaan, olimme varanneet muotokuville hyvin aikaa ja tavoitteena oli käydä muutamassa kivassa paikassa kuvaamassa. Aloitimme kuvauksen Tampellan entisellä tehdasalueella jossa kävimme parissa erilaisessa kohteessa. Pidän erityisesti kaupunkihääkuvista ja ”rosoisista” miljöistä jotka muodostavat kivan kontrastin tyylikkään hääparin kanssa. Ehdimme vielä kuvaamaan Näsipuistoon Hämeen museon ympäristöön. Näsipuistosta oli sopivan lyhyt matka Aleksanterin kirkkoon jossa vihkiminen tapahtui.

Koska sää oli upean kesäinen, suurin osa häävieraista päätti kävellä kirkolta Laukontorin rantaan, josta oli järjestetty laivakuljetus juhlapaikalle Viikinsaareen. Hääpari itse lähti tietysti tyylikkäästi valkoisella limusiinilla ja saapui rantaan juuri ennen laivan lähtöä. Hääpari otti vastaan vieraat ja onnittelumaljat kilistettiin pihamaalla ravintola Viikinsaaren edustalla. Ennen ruokailun alkua kuvasin tietysti yksityiskohtia kattauksesta sekä ruokapöydästä. Lienee sanomattakin selvää, että ruokailun alettua näitä kuvia on enää mahdoton saada. Itse ruokailun aikana otin muutamia yleiskuvia ja laitoin tarvikkeet valmiiksi myöhempiä ryhmäkuvia varten.

Ennen kahvia, kakkua ja konjakkia kuultiin puheita mm. sulhasen äidiltä sekä molempia sisaruksilta. Puheiden aikaan olen erityisen tarkka, sillä tiedossa on yleensä suuria tunteita ja aitoja hetkiä. Kuvaajan on oltava siis jatkuvasti valmiudessa, sillä näitä ei oteta uusiksi. Bändin ensimmäisen setin jälkeen kuvasimme pihamaalla muutamia ryhmäkuvia läheisten kanssa. Tämä kävi sujuvasti sillä teen valmistelut tätä varten aina etukäteen siten, että häävieraat pääsevät nopeasti takaisin juhlimaan. Hääbändi sattui olemaan erinomainen ja toisesta setistä eteenpäin meno nousi kattoon. Mielestäni bändillä pitää olla tietynlaista tunneälyä ja sovittaa biisit sekä juonnot jollakin tavalla ”fiiliksen” ja tietysti myös yleisön mukaan. Ilta huipentui upeaan auringonlaskuun, rantasaunaan sekä iltapalana olleeseen mustaanmakkaraan.

Kaikki valmiina morsiamen meikkiä varten

Morsian sovittaa helmikorua kaulaansa

Morsian ja sulhanen lähekkäin hunnun alla

Aleksanterin kirkko, Tampere

Hääpari suutelee Aleksanterin kirkon alttarilla

Ruusun terälehtiä heitetään hääparille Aleksanterin kirkon edessä

Hääpari näyttää rokkitervehdyksen kuvaajalle

Mustavalkoinen hääkuva jossa morsian katsoo suoraan kameraan, sulhanen on taustalla

Hääpari poseeraa käsi kädessä Tampereelle tyypillisen tiiliseinän edessä

Häävieraat onnittelevat vanhempia

Häävieraan pääkallokuvioinen kravatti

Hyvä hääbändi kuvattuna ylhäältäpäin

Morsian tanssii häävieraiden keskellä

Häävierailla on hauskaa musiikin tahdissa

Juhlapaikka Viikinsaari Tampereella iltahämärässä