Hääkuvat Petra & Janne

Hääkuvat Petra & Janne

joulukuu 4, 2009
|

Petran ja Jannen hääpäivää päädyin kuvaamaan päädyin oikeastaan yhteisten ystävien kautta, eli puskaradion voimaan täytyy luottaa edelleen. Juttelimme aiheesta puhelimessa ja sovimme palaverin Tampereelle kahvila Valoon. Täytyy sanoa että palaverin jälkeen olin luultavasti yhtä innossani kuin hääparikin, kaikki ne puheet maalatuista puista, kahtiasahatuista autoista ja bändeistä kuulostivat siltä, että tiedossa oli upeat häät. Lisäksi ensitapaamisesta lähtien tulimme todella hyvin juttuun. Voiko hääkuvaaja enempää pyytää?

Hääpäivän kuvaus alkoi dokumentaariseen tyyliin heti aamupäivästä Petra kanssa. Kuvasin morsianta ja tietysti kaasoja tapani mukaisesti, eli ilman ohjaamista ja komentelua. Aamupäivän tunnelma oli jotenkin mukavan ”viipyilevä” eikä tietoa juhlakiireistä ollut vielä tässä vaiheessa. Hyväksi havaitun kaavan mukaan lähdimme kuvaamaan muotokuvia miljöössä hyvissä ajoin ennen vihkimistä. Kuvauspaikka oli eräs vanha rakennus jonka tunnelma sopi erinomaisesti syksyisiin hääkuviin ja hääparin tyyliin muutenkin. On tärkeää että hääpari ja hääkuvaaja keskustelevat avoimesti ajatuksista ja ideoistaan, kaikki miljööt ja tyylit eivät kuitenkaan sovi kaikille.

Vihkimisen jälkeen juhlat siirtyivät Loimaalle Heimolinnaan jota tuskin koskaan on koristeltu niin upeasti ja omaperäisellä tavalla kuin Petran ja Jannen hääjuhlassa. Iltaan mahtui useita bändejä, hyvää ruokaa, juomaa ja tapahtumia jotka todellakin olivat tallentamisen arvoisia. Kokonaisuuden kruunasi vielä hääkirja jonka sivuille rakensin kuvakertomuksen tästä ainutkertaisesta päivästä.

hääkuva, juhlapaikalla avataan viinipullot

hääkuva, kaaso auttaa morsianta hääpuvun pukemisessa

hääkuva, poseeraus ja asenne

hääkuva, hääpari poseeraa vanhan talon portailla

hääkuva, kukkaviehe kaason ranteessa

hääkuva, sulhaspoika pitelee sormusrasiaa

hääkuva, hääpari kävelee kunniakujaa pitkin

hääkuva, häävieras onnittelee morsianta

hääkuva, hääjuhlien väkevät juomat auton takakontissa

hääkuva, juhlapaikka koristeltu jouluvaloilla

hääkuva, suklainen hääkakku ja päälle oleva sormuskoriste

hääkuva, hääkakun leikkaus

hääkuva, hääbändin rumpali, Heimolinna Loimaa

hääkuva, häävieraat juhlivat, Heimolinna Loimaa

Sulhanen ja bestmanit

Haluatko hyviä vinkkejä hääjuhlien suunnitteluun? Tilaa Häävinkit ja Ideat -uutiskirje.