Hääkuvat Kaisa & Matti

Hääkuvat Kaisa & Matti

joulukuu 4, 2009
|

Kaisan ja Matin hääkuvausta aloitimme suunnittelemaan hyvissä ajoin jo alkuvuodesta 2009. Pidimme mukavan kuvauspalaverin Tampereella, ja kävimme läpi hääpäivän suunnitelmaa, kaikkea sitä mitä kesähäistä oli tiedossa siinä vaiheessa. Heti ensitapaamisessa kävi ilmi, että tulemme juttuun todella hyvin, palaverikin hieman venähti kun oli niin mukava jutella :) Kun olimme käyneet läpi varsinaisen asialistan, sovimme että näemme vielä uudemman kerran lähempänä hääpäivää jolloin käymme hääpäivän ohjelman yksityiskohtaisesti läpi.

Kuvauspäivä aloitettiin hieman poikkeuksellisesti suoraan kirkosta. Poikkeuksellisesti siinä mielessä, että usein kuvaan jo aamupäivän tapahtumia (kampaamo, meikki, pukeutuminen jne.) Vihkiminen tapahtui Eräjärven vanhassa puukirkossa joka on rakennettu jo vuonna 1821. Kuten kuvista näkee, päivä oli tietysti upea säidenkin puolesta.

Koska emme nähneet hääparin kanssa ennen vihkimistä, olimme aiemmin sopineet että käymme ottamassa muotokuvat vasta kirkon jälkeen Taidekeskus Purnun maisemissa. Hauskan kuvaussession jälkeen suuntasimme auton keulat kohti Lehtolan nuorisoseurantaloa Orivedellä. Itse olin tietysti muutaman minuutin ennen hääparia paikalla jotta ehdin ottaa kuvia kun hääpari saapuu. :)

Koko päivän hääkuvaus meni suunnitelman mukaan. Kuten dokumentaarisessa hääkuvauksessa yleensäkin, tarkoitus on että hääpäivä kulkee eteenpäin omalla painollaan ja kuvaaja on jatkuvasti valmiina tallentamaan hääpäivän tilanteet ja tunnelmat.

Hääpari kertoi myöhemmin kuinka heidän hääpäivä oli mennyt aivan nappiin suunnitelmien mukaan. Hääkuvaaja on tietysti aitiopaikalla näkemässä kuinka hääpäivän jännitys laukeaa vihkimisen jälkeen ja hääjuhlasta osataan nauttia täysillä.

hääkuva, Eräjärven puukirkko 1821

hääkuva, pappi lukee raamattua risti kaulassaan

hääkuva kirkossa, morsiustyttö ja sulhaspoika odottavat

Häävieraat kirkossa

hääkuva, hääpari keskittyneenä rukoukseen

hääkuva, juuri vihitty hääpari kävelee kirkon keskikäytävää pitkin ulos

hääkuva, riisin heittäminen häissä

hääkuva, morsiamen isän puhe

hääkuva, iloinen hääjuhla

hääkuva-miehet-tauolla