Vuoden Luontokuva 2009

Vuoden Luontokuva 2009

lokakuu 12, 2009
|

Vuoden Luontokuva on valittu vuodelle 2009. Tällä kertaa valinta on kohtuullisen turvallinen, perinteinen luontokuva. Edellisten vuosien valinnat ovat aiheuttaneet paljon keskustelua, mikä ei välttämättä ole huono asia ollenkaan.

Vuoden luontokuvan tittelin nappasi siis Kari Leo kuvallaan Metsän emäntä. Palkinto on mukava 5000 euroa jonka luovutti voittajalle tasavallan presidentti Tarja Halonen. Mielestäni palkintosumma voisi tosin olla vaikka kymmenkertainen, ottaen huomioon kuinka järkyttävän kallista ammattimaisessa luontokuvauksessa käytettävä kalusto on.

Canonin kutsumana kävin katselemassa myös luontokuvamessujen muuta tarjontaa, esillä oli paljon kirjoja ja tietysti suurimpien kameravalmistajien tuotteita. Olisin tietysti mielellään hypistellyt Canonin uutta 7D mallia, mutta valitettavasti sellaista ei ollut tarjolla.

Ehkä messujen mielenkiintoisinta antia oli kuitenkin lyhyet tietoiskut erilaisista aiheista lähtien kuvien arkistoinnista naparetkeilijän kuvausvarusteisiin. Mieleen jäi erityisesti Kari Poppis Suomelan kuva etelänavalta jossa hänen ranteessa oleva GPS näyttää kuinka asteet, minuutit ja sekunnit ovat kaikki nollissa, eli sen etelämmäksi maapallolla ei yksinkertaisesti pääse.

metsän emäntä luontokuva kari leo