Mikä olisi hyvä hääpäivämäärä?

Mikä olisi hyvä hääpäivämäärä?

Häitä suunniteltaessa yksi erittäin oleellinen kysymys on tietysti päivämäärä. Usein koko suunnittelu alkaa tästä, eli koitetaan löytää sopiva päivämäärä kenties tulevalta kesältä, joka sopisi tietysti hääparin suunnitelmiin, mutta myös perheiden ja muiden läheisten aikatauluihin. Joskus käy myös niin, että ystäväpiirissä useat häät ajoittuvat samalle kesälle ja etukäteen suunnittelemalla välttyy päällekkäisiltä juhlilta.

Luonnollisesti päivämäärän valintaan vaikuttaa myös juhlapaikkojen, kirkon/vihkipaikan, valokuvaajan, bändin, pitopalvelun ja monien muiden lukuisten asioiden yhtälö. Itse ajattelen hääpäivän valintaa eräänlaisena isona palapelinä, jossa on 4-5 kpl isoja palikoita ja loputon määrä pienempiä osia. Pienet osat eivät kuitenkaan ole oleellisia hääpäivämäärää valittaessa, sillä useimmiten nämä ovat sellaisia jotka eivät ole ole sidottu tiettyyn ajankohtaan vaan ne voidaan hoitaa lähes koska tahansa. Tämä koskee siis esimerkiksi koristeluja, hääkutsuja, hääjuomien hakureissua jne. jne. Jos suunnitelmissa on ehdottomasti kesähäät, kannattaa pitää mielessä että useimmat ”isot palikat” varataan hyvissä ajoin, usein jopa vuotta etukäteen.

Kesä on tunnetusti kiireistä aikaa ja suurin osa Suomessa järjestettävistä häistä ajoittuu kesä/heinä/elokuulle. Käytännössä viikolla hääjuhlia järjestetään harvemmin, eli mahdollisia viikonloppuja on noin 10-12 kappaletta kesän aikana. Toki syksymmälläkin juhlat voi järjestää, mutta tällöin tietysti epävakaisempi sää voi aiheuttaa kysymysmerkkejä ilmaan.

Jos suunnitelmissa on kuitenkin joustovaraa niin suosittelen että hääpäiväksi valitaan joku persoonallisempi vaihtoehto. Hääpäivä voisi hyvin olla esimerkiksi sama kuin ensitapaaminen tai joku muu parille merkityksellinen ajankohta. ”erikoisemmalla” hääpäivämäärällä todennäköisesti selviää vähemmällä väännöllä sillä eri palveluiden tarjoajilla ei ole sesongin ulkopuolella yleensä niin kovaa ruuhkaa. Ja loppujen lopuksi hyvä hääpäivämäärä on tietysti makuasia eikä niistä tunnetusti kannata vääntää kättä kovin kiivaasti :)

hääparin kädet ja kaiverrettu lukko

Haluatko hyviä vinkkejä hääjuhlien suunnitteluun? Tilaa Häävinkit ja Ideat -uutiskirje.