Meidän häät vai minun häät?

Meidän häät vai minun häät?

Ylläpidän Facebookissa häät 2012 -ryhmää, jossa eräs morsian nosti esiin erinomaisen kysymyksen josta irtosi hyvää keskustelua monesta näkökulmasta. Kysymys liittyi siihen puhuvatko muut morsiamet ”minun vai meidän” häistä.

Tyylejä on tietysti yhtä monia kuin tekijöitäkin, mutta yleisesti ottaen kaikkeen hääjuhlan suunnitteluun osallistuu morsiamet huomattavasti enemmän kuin sulhaset. Tietysti naimisiin mennään kahdestaan, eikä toista voi olla ilman toista, mutta usein huomaan palaverissakin että sulhaselta toki kysytään mielipidettä, mutta lopullisen päätöksen tekee morsian :)

Ainakin ajatuksen tasolla jokainen viettää ”meidän häitä” ja yhdessä mietitään, mutta käytännön toteutus jää aika usein morsiamelle. Miehet ovat yleisesti ottaen kiinnostuita hääpäivän viihdepuolesta, kulkuneuvoista ja tämäntyyppisistä asioista. Voi tietysti olla niin, että ihan apteekin hyllyltä ei tule sulhaselta vastausta kysymyksiin hääpäivän teemasta, värimaailmasta ja kutsukorteista, mutta kyllä nämäkin asiat selviävät keskustelemalla. Ja aina parempi jos suunnittelu aloitetaan hyvissä ajoin, sillä tottahan se on, että kiireen ja paniikin iskiessä ei aina jaksa eikä kannatakaan kysellä jokaisen mielipidettä.

Sulhasiltakin vaaditaan hääasioissa aktiivisuutta ja oikeastaan ainoa tapa järjestää mieleiset juhlat on olla mukana kaikessa suunnittelussa alusta lähtien. Pyrin kertomaan kaikille hääasiakkailleni, että silloin kun hääparilla on hyvä ja rento meininki, myös häävieraat viihtyvät. Hyvä fiilis näkyy myös kuvissa ja tietysti niitä on kivempi katsella myöhemmin jos naama ei ole norsunkärsällä :)

Haluatko hyviä vinkkejä hääjuhlien suunnitteluun? Tilaa Häävinkit ja Ideat -uutiskirje.