Mallikuvausta Estradilla

Mallikuvausta Estradilla

marraskuu 19, 2010
|

Sain loppukesästä mielenkiintoisen ja haastavan toimeksiannon Tamperelaiselta parturi-kampaamo Estradilta. Tavoitteena oli tehdä heille kuvia, joita voidaan käyttää niin sekä printeissä kuin verkkoviestinnässä. Tiesin etukäteen että osasta kuvia saatetaan tehdä suurkuvatulosteita joten kuvien tekninen laatu oli syytä olla myös tarkasti kohdallaan. Kuvaideoita lähdettiin purkamaan palaverissa jossa käytiin läpi ideakuvia lehdistä, katseltiin mikä niissä oli hyvää ja mitä elementtejä voitaisiin hyödyntää.

Haastetta riitti monella tasolla. Malleja oli neljä, kolme naista ja yksi mies. Kuvauspaikkoja yhteensä viisi ja lähes jokaiseen settiin tehtiin uusi meikki/kampaus/stailaus ajatuksella että kaikki kuvataan kaikissa kohteissa. Aikataulun ja yleisen logistiikan kannalta kohteet pidettiin lähellä ”tukikohtaa” eli Estradia. Asujen ja asusteiden suhteen tehtiin yhteistyötä lähistöllä olevien Super Mukava, Tyynelä ja Vintage Garden -liikkeiden kanssa. Näin jälkikäteen katsottuna täytyy sanoa että päivästä ei olisi tullut mitään ellei mukana olisi ollut niin hyvää porukkaa ja nimenomaan henkilöitä, joista jokainen huolehti omasta erikoisosaamisestaan. Vähänkään isommassa projektissa homma alkaa menemään metsään vauhdilla, jos valokuvaaja joutuu miettimään stailausta, meikkiä, hiuksia jne. Toki kuvaustilanteessa pitää olla silmää vähän kaikelle ja suunnitteluun voi osallistua, mutta toteutuksen on syytä tapahtua alan ammattilaisten toimesta

Tässä pari varsin erityylistä kuvaa. Ensimmäinen tehtiin Estradin morsiushuoneessa, tavoitteena oli ”raikas” muotokuva jossa mallilla nudemeikki. Toisessa kuvassa on enemmän juhlatunnelmaa niin asun kuin meikin suhteen. Jälkimmäinen kuvattiin ulkona miljöössä lähistöllä. Ulkokuvauskin onnistui vaikka päivän aikana nähtiin sääilmiöistä lähes kaikkea muuta paitsi lumisadetta :) Laitan lisää kuvia nähtäville myöhemmin.

estradi-punainen-juhlamekko