Hääkuvaaja

Hääkuvaaja

maaliskuu 30, 2010
|

Lienee selvää että hääkuvaajan huomion kiinnittää elokuva, jonka nimi on Hääkuvaaja Bröllopsfotografen. Hääkuvaajan ensi-ilta oli 16.10.2009, mutta teatterissa en tätä pätkää ehtinyt näkemään.

Joskus on ihan mukava katsoa elokuvia joista ei tiedä nimen lisäksi etukäteen juuri mitään. Ajattelin että hääkuvaaja käsittelee hääkuvausta jonkin koomisen hahmon kautta tai jotain sen suuntaista. Trailerin perusteella näin olisi voinut hyvin kuvitella. Ajatus oli hyvä, mutta täysin väärä :)

Hääkuvaaja kertoo pikkukaupungin sulfiittitehtaassa työskentelevästä Robinista. Robin pitää valokuvauksesta ja hän päättää tehdä harrastuksestaan ammatin kun tehdas suljetaan. Tieto tehtaan lopettamisesta tulee vahingossa julki häissä, joissa Robin on kuvaamassa ja sattumien kautta hän päätyy Tukholmaan jotta voisi maksaa velkansa takaisin eräälle tv-julkkikselle.

Hääkuvauksesta elokuvassa ei ole kyse, vaan tarina kertoo siitä, kuinka vaatimattomista oloista kotoisin oleva Robin saapuu Tukholman hienostopiireihin ja yrittää sopeutua muutokseen. Lienee selvää että muutos ei tapahdu noin vain helposti vaatteita ja tyyliä vaihtamalla. Hääkuvaus unohtuu nopeasti kun päähenkilö joutuu keskelle ihmissuhdedraamoja jollaisiin hän ei ole tottunut.

Hääkuvaajille en elokuvaa voi suositella, ellei nyt satu pitämään ruotsalaisesta draamasta. Elokuvaa on jostain syystä mainostetty komediana, mutta lajityyppi on mielestäni kuitenkin paljon lähempänä tragediaa. Yksi tähti.

Elokuva Hääkuvaaja Brollopsfotografen