Erroria kamerassa

Erroria kamerassa

Olin kuvaamassa erästä tapahtumaa tänään, kunnes kamera kesken kaiken ilmoitti virheestä eikä suostunut toimimaan enää ollenkaan. No, perinteisesti sitten virrat päälle ja pois, auttaa yleensä vikaan kuin vikaan, joten sitä menetelmää kokeilin ensimmäisenä. Toimenpide auttoikin, mutta hetken päästä vika toistui. Kaikenlaista muutakin omituista alkoi tapahtumaan. Laukaisinta painaessa huomasin että peili nousi ylös mutta ei palautunut, sama homma on joskus käynyt kun olen käyttänyt kameraa todella kylmällä ilmalla.

Väliajalla resetoin kameran, käytin muistikorttia ja akkua irti kamerasta ja renklasin kaikkea mahdollista mikä olisi voinut aiheuttaa ongelman. Kamera toimikin aina hetkittäin kunnes oudot virheilmoitukset pamahtivat taas ruutuun. Kuvaajalta paloi hermo ja kamera sai mennä takaisin laukkuun miettimään tekosiaan. Syypääksi osoittautui lopulta sekaisin mennyt muistikortti, niin oudolta kuin se kuulostaakin. En ymmärrä miten muistikortti voi vaikuttaa esim. peilin toimintaan, mutta ongelmat katosivat kuin vaihdoin korttia. Samoin ongelmia ei enää esiintynyt kun formatoin aiemmin käyttämäni muistikortin.

Edit: Muistikortin formatointi ei sitten auttanutkaan, vaan ongelma esiintyy edelleen satunnaisesti tätä yhtä tiettyä muistikorttia käyttäessä. Elinikäinen takuukin kortilla näyttäisi olevan, mutta voi olla että kuitti ja varmaan ostopaikkakin on kadonnut aikoja sitten. Onneksi muistikortit eivät maksa enää nykypäivänä paljoakaan.