Digikuvien hinnat

Digikuvien hinnat

Tämän päivän Aamulehdessä oli lyhyt juttu digikuvien hinnoista. Juttu on ajankohtainen, koska pääasiassa itsekin toimitan esimerkiksi hääasiakkailleni kuvat digitaalisessa muodossa, joista he voivat itse teettää valitsemassaan paikassa printtejä ja muita kuvatuotteita. Digikuvien teettäminen on nykyään hyvin helppoa verkon välityksellä, mutta hinnoissa on suuria eroja.

Jutussa vertailtiin yhdeksää nettimyymälää, joista jokainen tarjosi asiakkailleen erilaisia kuvatuotteita, lähtien perinteisistä kymppikuvista päätyen isoihin 50×70 printteihin. Hinnoissa on eroja, kalleimman ja halvimman kymppikuvan hinnassa on kolminkertainen ero, ja erotus kasvaa mitä suurempiin kuvakokoihin mennään.

Artikkelin kirjoitushetkellä Extrafilm tarjosi halvimman 10x15cm kuvat hintaan 0,09€ kappale. Kalleimman kymppikuvat olivat Kuvanmaailma-yrityksellä hintaan 0,29€. Edullisimmat 50×70 printit sai Eirikuvalta 9,95€. Parilla yrityksellä hintaan lisättiin myös vähintäänkin arveluttavia kahden ja kolmen euron ”tiedonsiirtomaksuja”. Postimaksut vaihtelivat 2,90€ ja 5,29€:n välillä.

Jutun lopussa asiallisesti mainittiin että tarjouksia kannattaa seurata, koska useilla yrityksillä on jatkuvasti kampanjatuotteita eri hinnoilla. Hyvä juttu kaipaisi kuitenkin vielä jatkoa, jossa vertailuun otettaisiin myös muita tekijöitä kuin pelkkä hinta. Edullisella kymppikuvalla kun ei tee juuri mitään jos jälki on heikkoa, värit sinnepäin ja haalistuneet parissa vuodessa. On syytä pitää mielessä että jokainen yritys tekee printtinsä hieman eri tavoin, kyse ei ole siitä, että täysin saman tuotteen saisi toisesta paikasta edullisemmin kuin toisesta.