Vinkkejä bestmanille

Tässä kymmenen vinkkiä bestmanille jotta hän on tilanteen tasalla hääjuhlan lisäksi myös sitä ennen.

1. Bestmanin harteille jää useimmiten sulhasen polttareiden järjestäminen. Järjestämisestä selviää kunhan pitää muutaman ajatuksen mielessä. Selvitä minkälainen ohjelma olisi sulhasen mieleen. Yllätysohjelma VOI olla hyvä idea, mutta jos et ole sataprosenttisen varma, selviä asia etukäteen. Neuvottele muun polttariseurueen kanssa miten kustannukset jaetaan. Voit myös kysyä suoraan mikä on maksimibudjetti jolla jokainen voi osallistua ja suunnitella ohjelman tämän mukaan.

2. Pidä kaikkien hääjuhlaan olennaisesti liittyvien tahojen yhteystiedot puhelimessasi. Vähintään: morsian, sulhanen, morsiamen vanhemmat, sulhasen vanhemmat, kaaso(t), bestmanit, pappi/vihkijä, autonkuljettaja, taksi, kukkakauppa, bändi, pitopalvelu.

3. Kuljeta mukana runsaasti käteistä ja luottokortti viimehetken hankintoja varten.

4. Puhelin. Luonnollisesti puhelimen on syytä olla täyteen ladattuna. Muista sammuttaa vihkimisen ajaksi.

5. Muista nukkua kunnolla ennen hääpäivää.

6. Kello ja aikataulu. Bestmanin tai joskus seremoniamestarin odotetaan varmistavan että ihmiset ovat oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja että hääjuhlassa edetään suurinpiirtein ohjelman mukaisesti. Älä stressaa jos aikataulu ei pidä paikkaansa minuutin tarkkuudella. Lisäksi häävieraat voivat tulla kysymään jotain aikatauluun liittyvää.

7. Neuvottele valokuvaajan kanssa miten päivän aikana toimitaan. Valokuvaaja ei välttämättä tiedä kuka on kukin ja esimerkiksi yhteiskuvia varten bestmanin apu on korvaamaton.

8. Pidä huolta että sulhanen näyttää hyvältä ja voi hyvin. Päänsärkytabletteja on hyvä kantaa mukana.

9. Sormus. Sanomattakin selvää että bestman pitää huolen sormuksista. Varmista että sormus on mukana ja saatavilla silloin kun sitä tarvitaan.

10. Bestman pitää yleensä jossain vaiheessa hääjuhlaan puheen hääparille. Valmistele puhe etukäteen ja harjoittele sen lukemista. Pidä puhe lyhyenä ja vältä kovin vakavia aiheita. Lopuksi muista kiittää hääparia, heidän vanhempia, isovanhempia ja muita häävieraita.