Kevään trendit hääsuunnittelussa

Helsinkiläisen hää- ja tapahtumasuunnittelijan Nina Liemolan havaintojen mukaan keväthäiden ehdoton trendiväri on sahramin keltainen. Keltaista voi esimerkiksi käyttää sopivina annoksina kutsuissa, kimpussa, asusteissa, sekä pöytäkoristeluissa. Toinen suosikkiväri on magentanpunainen. Punainen on kaunis ja antaa piristysruiskeen muuten valkeaan talviseen häämaailmaan. Kimpuissa käytetään kukkina nyt suosittuja neilikoita sekä pioneita, joita on ollut hyvin saatavilla koko talvikauden ajan.

Tänä keväänä Nina Liemolalla on ollut ilo ja kunnia suunnitella ja järjestää häitä erityisesti Korealaisille, Hong Kongilaisille, Japanilaisille sekä tietenkin Suomalaisille hääpareille. Olen miettinyt mikä näissä häissä olisi yhteistä?

Olen tehnyt havaintoja kustakin kansalaisuudesta, että juhlat ovat erittäin perinteisiä. Vaikka parit ovat asuneet jo vuosia yhdessä saman katon alla, niin morsian pukeutuu usein valkeaan ja ollaan tarkkoja siitä että majoitutaan erilleen ennen hääpäivää. Nämä parit haluavat myös panostaa laatuun ja korkeatasoiseen palveluun.

Ystävien sekä lähisukulaisten läsnäolo häissä koetaan erittäin tärkeäksi, vaikka muuten pari olisi jo asunut vuosia ulkomailla. Kevään lähestyessä kesää hääkoristeluissa suositaan jälleen perinteisesti vihreän värimaailmaa ja kimppuihin sekoitetaan enemmän luonnonkukkia. Näin avautuu silta kohti kesää ja kesähäitä.

Lisää ideoita hääsuunnitteluun Festikettistä