Palvelut yrityksille

Mainoskuvaus

Ammattimaisen näköiset tuotekuvat ovat monen yrityksen tuotteiden myynnin kulmakivi. Mainoskuvia voidaan käyttää monessa yhteydessä, aina verkkosivuilta esitteisiin, toimittaa jälleenmyyjien markkinointimateriaaliksi jne. Tuotekuvausta tehtäessä on syytä pitää mielessä, mikä tuotteessa on tärkeää ja keitä ovat potentiaaliset asiakkaat. Kuvaan tuotteita mainostarkoituksiin joko studiossa tai asiakkaan tiloissa / miljöössä. Toisinaan riittää että tuotteet kuvataan valkoisella taustalla, josta ne on helppo liittää muualle, ja toisinaan rakennetaan kokonainen valmis kuva, johon valitaan huolella mallit, tuotteet, rekvisiitta, miljöö yms. Hyvin rakennettu mainoskuva tuo asiakkaalle mieleen juuri ne oikeat ajatukset ja tunnelman mitä yritys haluaa.

Mallikuvaus

Mallin tärkein työvälinen on mallikansio. Kansion avulla hän esittelee itseään, osaamistaan ja hankkii itselleen töitä. Tänä päivänä kansiot ovat siirtyneet digitaaliseen muotoon, mutta kuvan on oltava hyvä, oli tuote sitten verkossa tai paperilla. Aloittelevalla mallilla on syytä olla hyvät peruskuvat, joista asiakas näkee kasvot ja ruumiinrakenteen. Mallin yksi tärkeimpiä ominaisuuksia on muuntautumiskyky, joka olisi syytä näkyä myös portfolion kuvissa. Mallikansio elää ajan myötä, kuvia vaihdetaan riippuen tilanteesta ja mallikuvien tilalle vaihdetaan julkaistuja kuvia mahdollisuuksien mukaan.

Henkilökuvaus

Kuvaan henkilökuvia sekä yrityksille että yksityisille ihmisille. Yrityksille teen pääasiassa henkilöstökuvausta, ns. matrikkelikuvausta joka sopii hyvin verkkoon ja erilaisiin painotuotteisiin, mm. lehtijuttuihin. Henkilökuva on osa yrityksen imagoa, ja sen on syytä olla linjassa yrityksen muun markkinointimateriaalin kanssa. Asiakkaan ajan säästämiseksi teen henkilökuvaukset yrityksen tiloissa, jonne pystytän studion kuvausta varten. Luonnollisesti kuvat jälkikäsitellään huolella ja toimitetaan digitaalisesti.
Yksityisille tarjoan erilaisia henkilökuvauspalveluja, kuten esimerkiksi; vauvakuvaus, rippikuvaus, lakkiaiskuvaus, 1-vuotiaskuvaus jne. Henkilökuvaus yksityisille liittyy useimmiten johonkin juhlaan tai tärkeään tapahtumaan. Hyvät kuvat ikuistavat tunnelman ja niitä on ilo katsella vielä vuosien päästäkin.

Valokuvien jälkikäsittely

Tarjoan kahta eri palvelua kuvien jälkikäsittelyyn.

1. Vanhojen paperikuvien entisöinti ja jälkikäsittely.
Vanhat paperikuvat ovat usein menneet vuosien varrella huonoon kuntoon, negatiivit ovat hukassa ja ainutkertaiset muistorikkaat kuvat vain varjo entisestään. Otan vastaan vanhoja paperikuvia joko yksittäiskappaleina, tai isompia määriä esim. kansioissa. Kuvat skannataan digitaalisiksi tiedostoiksi joihin tehdään vaadittavat korjaukset. Tyypillisiä ongelmia ovat revenneet kuvat, haalistuneet värit, erilaiset tahrat jne. Vanhojen värivalokuvien haalistuminen/muuttuminen oranssiksi on ongelma, joka vain pahenee ajan myötä, suosittelen että kuva-aarteet pelastetaan mahdollisimman pikaisesti.

2. Digitaalisten kuvien jälkikäsittely
Ammattivalokuvaukseen liittyy aina kuvien jälkikäsittely. Erityisesti jälkikäsittelyn tarve korostuu mainoskuvissa, ja muissa kuvissa jotka päätyvät painotuotteisiin. Kuvan jälkikäsittely on useimmiten se tekijä, joka erottaa ”tavalliset” kuvat erinomaisista kuvista. Jälkikäsittelyllä on mahdollista korjata virheitä joita kuvatessa ei huomattu, tai niitä ei ollut mahdollista muuttaa. Kuvankäsittelypalveluun kuuluu myös erilaiset koostekuvat, esimerkiksi panoraamat ja HDR-kuvat.

Valokuvakirjat

Suunnittelen ja toteutan erilaisia kirjaprojekteja joissa yhteinen nimittäjä on valokuva. Kirja voi olla esimerkiksi hääkuvakirja, kirja yrityslahjaksi tai tuote myyntiin.