Tampereen häämessut 2013

morsian ja sulhanen nenät vastakkain

Tampereen häämessut 2013

helmikuu 2, 2013
|

Kevät on perinteisesti hääsuunnittelun aikaa, ja tänään on vuorossa Tampereen häämessut. Tapahtuma kestää koko viikonlopun eli jatkuu vielä huomennakin. Messut järjestetään jälleen kerran Tampere-talossa, joka todennäköisesti natisee liitoksistaan, koska paikalla on noin 130 näytteilleasettajaa sekä 5000 messuvierasta.

Olen ollut messuilla pariin otteeseen, mutta jos minulta kysytään ihan rehellistä mielipidettä, en messutunnelmasta pidä kovin paljoa. Viisituhatta messuvierasta on melkoinen määrä tungettuna Tampere-talon käytäville. Messuilta tietysti saa hyviä vinkkejä ja ideoita, mutta rauhallisesta juttutuokiosta on turha unelmoida. Aika monen näytteilleasettajan myyntitykit saattavat myös käydä hermoille, varsinkin jos heidän tarjoukset tai kysymykset eivät ole ajankohtaisia. Makuasioita toki nämäkin.

Onneksi tänäkin vuonna asiakkaat ovat löytäneet minut ja tulevan kesän kuvauskalenteri näyttää oikein hyvältä. Ja täytyy sanoa että erityisesti lämmittää mieltä se, että iso osa kuvauksista on tullut suosittelujen kautta, eli voi kenties varovaisesti olettaa että asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä. Muutama viikonloppu on vielä vapaana, joten jos olet vielä vailla ammattikuvaajaa hääpäivälle, nyt on erinomainen hetki kysyä tarjousta dokumentaarisesta kuvauksesta.

Tänä vuonna en itse käy häämessuilla edes vieraana, sillä asun nykyään suurimman osan vuodesta ulkomailla. Palaverit asiakkaiden kanssa hoituvat verkon välityksellä ja toki palaan Suomeen jälleen kesän kynnyksellä ja pidämme vielä kuvauspalaverin kasvokkain 1-3 viikkoa ennen varsinaista hääpäivää. Todennäköisesti siinä vaiheessa isoimmat asiat on jo lyöty lukkoon, ja aikataulustakin on hääparilla jo varsin hyvä käsitys.