Tampereen häämessut 2011

shamppanjalasit

Tampereen häämessut 2011

tammikuu 31, 2011
|

Tampereen häämessut järjestetään 5.-6.2.2011 perinteisesti Tampere-Talossa. Messut järjestetään jo 17. kerran ja tuhansia kävijöitä odottaa noin 120 alan yritystä. Mukana osastoilla on tietysti kaikkea liittyen hääpukeutumiseen, sormuksiin & koruihin ja tietysti juhlapaikkoihin. Valokuvaajiakin osallistujalistassa näyttää olevan, tosin huomattavasti vähemmän kuin aikaisempina vuosina. Häämessujen valokuvausalan yritykset ovat pääasiassa studioita joiden kuvauskalenteria täytetään ehkä hieman myöhäisemmässä vaiheessa kuin allekirjoittaneen.

Tarjoan hääasiakkailleni dokumentaarista hääkuvausta ja on aika tyypillistä että varaus tehdään jo vuotta etukäteen. Eräs hääkuvaus osuu myös tänä vuonna messuviikonlopulle, joten taitaa jäädä väliin tälläkin kertaa. Toisaalta täytyy myös sanoa, että viihdyn messuilla yleensä aika huonosti, niin sekä asiakkaana että näytteilleasettajana. Asiakkaana ei jaksa jatkuvaa myyntitykitystä ja näytteilleasettajana sama päinvastoin :) Mutta jos tämän kaiken kestää, niin messuilta saa varmasti paljon ideoita ja vinkkejä hääjuhlien järjestelyyn. Häämessuilla on myös Suuri Hääjuhla & Häävieraan Juhla -näytökset, sekä Lumenen järjestämä Häämeikki kevät/kesä 2011, joten nämä tarjoavat ainakin hetken hengähdystauon.

Suosittelen 2011 kesähäiden kuvausta miettiviä ottamaan yhteyttä mahdollisimman nopeasti. Kuvauskalenterissa on vielä tilaa, vaikka suosituimmat päivät ovatkin jo varattu. Teen dokumentaarista hääkuvausta Tampere, Helsinki, Turku -akselilla pääasiassa, ehkä paremmin sanottuna Etelä-Suomen ja Länsi-Suomen lääneissä. Dokumentaariseen hääkuvaukseen kuuluu koko hääpäivän tapahtumien kuvaus, aina lähtien kampauksesta & meikistä päättyen myöhäisillan hääjuhlaan. Päivän aikana kuvaamme myös ne ns. ”viralliset” hääkuvat miljöössä, joko ennen tai jälkeen vihkimisen.

Hääasiakkaiden kanssa pidän mielellään palaverin rauhallisessa kahvilassa jossa käymme hääpäivän suunnitelmaa, aikataulua ja ohjelmaa. Tavoitteena on tietysti tutustua hieman etukäteen, mutta haluan myös tietää mikä on hääparin ”tyyli”, sillä tarkoituksena on tehdä hääparin näköisiä kuvia, sellaisia jotka sopivat juuri heille. Hääpalaverin jälkeen kuulen usein, että tapaamisen myötä kaikki suunnitelmat alkoivat loksahtaa paikalleen, ehkä tämä on vain sellainen asia jossa kokemuksella on suuri merkitys. Ota yhteyttä ja pyydä tarjous dokumentaarisesta hääkuvauksesta nyt.