Muista nämä ennen häämatkalle lähtöä

lemmikit ja häämatka

Muista nämä ennen häämatkalle lähtöä

marraskuu 26, 2012
|

Hääpäivän suunnittelu ja toteuttaminen on monelle parille todella iso ponnistus. Juhlien järjestämisessä on niin paljon isoja ja pieniä yksityiskohtia, eikä ihan kaikkea muista ellei pidä tehtävistä hyvää kirjaa. Yksi asia mikä helposti unohtuu, on hääpäivän jälkeinen elämä. Ihan jokainen ei lähde heti häämatkalle, mutta jos ajatus on suunnata suoraan lentokentälle, niin tässä muutama vinkki jotka kannattaa ottaa huomioon että myös kotiinpaluu olisi yhtä mukavaa.

1. Tarkista jääkaappi ettei siellä ole mitään helposti pilaantuvaa. Voin hyvin kuvitella kuinka esimerkiksi parin viikon häämatkan jälkeen romanttiset tunnelmat tippuvat nollaan, jos arkeen täytyy palata jääkaapin siivouksella ja täystuuletuksella. Siivoa keittiö hyvin, sillä varsinkin kesäaikaan muurahaiset ja muut ötökät löytävät varmasti leivänmurujen tms. luo.

2. Sovi lemmikkien hoitamisesta etukäteen. Käy hoitajan kanssa läpi lemmikkien ruokavaliot ja erityistarpeet. Kirjoita selkeät ohjeet jos lemmikeillä on erityisiä lääkkeitä tms. Jonkun olisi hyvä myös käydä kastelemassa kukkia sekä kasveja. Yhtälailla kastelusta olisi hyvä antaa selkeät ohjeet, sillä monet kasvit kuolevat/homehtuvat liikakastelulla. Sama henkilö voisi myös tyhjentää postilaatikon ja ainakin päällisin puolin tarkistaa ettei kirjeiden joukossa ole mitään sellaista mikä vaatii välittömiä toimenpiteitä.

3. Keittiön lisäksi olisi hyvä siivota koko asunto kerralla. On mukavaa palata häämatkalta jos asunto on siisti ja valmiina vastaanottamaan teidät lempeästi arkeen. Roskat on syytä viedä ulos, vessanpönttö harjata huolella ja pestä pyykit. Jos tuntuu että aikaa ei ole ennen matkalle lähtöä, sovi siivouksesta ammattilaisen kanssa, se säästää aikaa sekä hermoja huomattavasti kiireen keskellä.

4. Omakotitaloissa ja erityisesti syrjäseuduilla voi olla hyvä idea, että laittaa ainakin osan huonevaloista ajastimella kytkeytymään päälle ns. ”normaaleihin” aikoihin. Jos talo näyttää siltä että omistajat eivät ole lomalla, on todennäköisempää että murtomiehetkin miettivät kahdesti ennen kuin yrittävät sisälle.

5. Postin jakelun voi keskeyttää väliaikaisesti eikä tarvitse huolehtia laatikon täyttymisestä. Palvelu on maksullinen ja Internetin kautta hoidettuna hieman edullisempi kuin puhelimitse. Minimissään palvelun keskeytys on 7 vuorokautta joka kustantaa 9,20€. Huomaa että täysi postilaatikko voi olla myös merkki murtomiehille että asukkaat ovat poissa kotoa.

6. Irroita sähkölaitteet pistorasioista. Varsinkin kesäaikaan ukkonen voi rikkoa herkimpiä laitteita ja tietysti kaikki laitteet kuluttavat jonkin verran sähköä vaikka eivät olisikaan päällä. Voit myös kytkeä useampia laitteita yhteen isompaan jakorasiaan jolloin riittää että otat vain tämän pistokkeen irti seinästä.

7. Ota passeista, luottokorteista ja matkalipuista kopiot. Paperikopiot ovat ehkä parhaat, mutta sekin auttaa jos otat näistä dokumenteista kuvat vaikka kännykkäkameraan. Kopiolla ei tietysti voi matkustaa, maksaa jne. mutta helpottaa asioiden hoitamista jos alkuperäiset varastetaan, hukkuvat matkalla tms. Vieläkin parempi idea on lähettää kameralla otetut kuvat dokumenteista itsellesi sähköpostiin jolloin pääset tietoihin käsiksi melkein missä tahansa.

8. Oikeastaan jo ennen häämatkan varausta kannattaa tarkistaa ettei kohteessa ole mitään kovin erityistä meneillään juuri silloin kun olette matkalla. Turvalliset ja hyväksi havaitut kohteetkin voivat olla epämiellyttäviä, jos satutte olemaan paikalla esimerkiksi tärkeiden vaalien aikaan. Ota huomioon myös mahdolliset sääilmiöt, sadekausi jne. ja varaudu sen mukaan.

9. Jos olet matkustamassa oudolta lentokentältä tai sinulla on vaihto ennen kohteeseen saapumista, ota selvää hieman kyseessä olevasta kentästä. Isommilla lentokentillä saattavat esimerkiksi eri terminaalit olla niin kaukana toisistaan että kävelemällä liikkuminen vie huomattavasti aikaa. Joillakin kentillä terminaalien välit pitää kulkeä erityisellä paikallisjunalla. Saavu kentälle hyvissä ajoin ja ota huomioon matkustusmääräykset esim. nesteiden ja muiden tavaroiden osalta.

10. Kerro läheisimmille minne olet lähdössä, koska olet palaamassa ja anna esim. hotellin puhelinnumero, sähköposti tms. Häämatkalla tietysti halutaan nauttia yhdessäolosta, mutta on hyvä että edes jollain on yhteystiedot, jos sattuu jotakin erityisen tärkeää.