Lapsien hoito hääpäivänä

morsiustyttö kuivattaa kynsilakkaa

Lapsien hoito hääpäivänä

maaliskuu 28, 2012
|

Hääpäivä on useimmille pareille kiireinen ja vauhdikas päivä eikä aikaa välttämättä aina riitä lapsien hoitamiseen. Tietysti vähän vanhemmat lapset eivät hoitajaa edes tarvitse, mutta varsinkin pienempien kohdalla tämä asia on syytä miettiä etukäteen. Toki on myös häitä jotka ovat ns. aikuisten juhlat ja kutsussa yleensä mainitaan onko ”koko perhe” tervetullut vai onko kutsu osoitettu henkilökohtaisesti saajalle ja kenties avecille.

Useimmiten lasten hoito jää isovanhemmille, anopeille tai kummmeille jotka on tietysti kutsuttu juhliin, mutta ovat sellaisessa roolissa että heillä on aikaa hieman katsoa myös lasten perään. Sanomattakin on selvää, että nämä asiat on syytä sopia etukäteen ettei kenellekään tule yllättävää ”nakkia” hääpäivänä, varsinkin jos on ajatellut juhlia pitkän kaavan mukaan ja maistaa kenties booliakin. Suosittelen ehdottomasti miettimään uudelleen jos ajatus on ollut että kaikki vähän ”siinä sivussa” huolehtivat lapsista. Yksi vaihtoehto on tehdä niin, että lapset ovat juhlassa johonkin tiettyyn kellonaikaan asti, ja myöhemmin illalla sitten esimerkiksi kotona lastenhoitajan kanssa.

Mannerheimin lastensuojeluliitto on myös hääparin apuna tämäntyyppisessä lyhytaikaisissa ja tilapäisissä lastenhoitotapauksissa. MLL:n välittämät hoitajat ovat vähintään 16 vuotiaita tehtäviin koulutettuja henkilöitä. Yleinen suositus on yksi hoitaja neljää lasta kohden, riippuen hieman siitä minkä ikäisiä lapsia on kyseessä. Hoitajalle maksetaan palkka suoraan käteisellä, sillä he eivät ole varsinaisesti työsuhteessa Mannerheimin Lastensuojeluliittoon. Korvaus on varsin kohtuullinen 8,20€/tunti.