Hääkuvauksia Suomessa ja muualla

seremoniallinen kampa, kiinalainen hääkuvaus

Hääkuvauksia Suomessa ja muualla

toukokuu 17, 2013
|

Täällä blogin puolella on ollut vähän kohtuuttoman hiljaista viimeaikoina, ja nyt onkin jo korkea aika valottaa hieman hiljaisuuden taustoja. Toimin nykyään yhä enemmän kansainvälisesti ja suurimman osan vuodesta asun ulkomailla, joten blogin päivittäminenkin on jäänyt hieman paitsioon. Näin kesän kynnyksellä olen kuitenkin jälleen Suomessa hääkuvauksien merkeissä, ja kalenteri näyttää oikein mukavan työntäyteiseltä. Suurin osa hääjuhlista vietetään edelleen kesällä, joten syksyn tullen minäkin pakkaan jälleen laukut ja siirryn Singaporen maisemiin tekemään kuvauksia ja pyörittämään pientä paikallista mainostoimistoa. Toki olen käytettävissä pitkin vuotta myös muihin kuvauksiin, kunhan vain sovitaan aikatauluista hyvissä ajoin etukäteen. Työt Kaakkois-Aasian suunnalla jatkuvat normaalisti ja teemme mielellämme yhteistyötä Suomalaisten yritysten kanssa. Valokuvauksen lisäksi olemme erikoistuneet graafiseen suunnitteluun, videokuvaukseen sekä verkkosivujen/kauppojen rakentamiseen.

Dokumentaarinen hääkuvaus

Tänäkin kesänä tehdään hääkuvausta dokumentaariseen tyyliin, kuten olen tehnyt toiminnan aloittamisesta lähtien. Vuosien varrella kuvaustyyli on tietysti jalostunut kokemuksen myötä, mutta pääasia on edelleen, että hääkuvat ovat kauniita, tyylikkäitä ja hauskojakin. On tärkeää että kokemus hääkuvauksesta on mukava sekä positiivinen kokemus niin hääparille kuin häävieraillekin. Kuvaan mielelläni hieman ”taka-alalta” jotta en ole tapahtumien tiellä, ja toisaalta myös aitojen tilanteiden sekä tunteiden tallentaminen on helpompaa kun ei ole liian lähellä ”häiritsemässä”. Aika usein olen kuullut asiakkailta että kuvaajaa ei oikeastaan edes päivän aikana huomannut, ja heti perään ihmetellään kuinka olen ehtinyt kuvaamaan niin monipuolisesti.

Kuvauksia ympäri Suomea

Hääkuvauksia teen käytännössä kaikkialla Suomessa, mutta toki suurin osa kuvauksista painottuu isompien kaupunkien tuntumaan, Länsi-Suomen ja Etelä-Suomen lääneihin. Moni juhlapaikka on tietysti jo tullut tutuksi, mutta aina silloin tällöin joku uusi paikka saattaa yllättää. Minulla ei ole kuitenkaan tapana käydä etukäteen katsomassa juhlapaikkoja kuvausta silmälläpitäen, vaan mieluummin varaudun vähän kaikenlaisiin tilanteisiin ja luotan tietysti omaan ammattitaitoon. Tutut kuvauspaikat ovat myös mieluisia haasteita, sillä aina ei tarvitse mennä sieltä missä aita on matalin, vaan yritän aina löytää jotain uudenlaista näkökulmaa paikkaan ja kuvaukseen.

Kesä 2013 on lähestulkoon jo täyteen varattu, mutta ota silti yhteyttä ja kysy jos päivä sattuisi olemaan vielä vapaana.  Kesän aikana myös varataan tulevan kesän 2014 suosituimmat päivät, joten nyt on hyvä hetki ottaa yhteyttä.