Jaana & Petteri

Jaana & Petteri

syyskuu 4, 2013
|

Kesän 2013 hääkuvaukset ovat olleet maantieteellisesti selkeästi Tampere/Helsinki -akselilla. Toki joukkoon mahtuu muutamia poikkeuksia, mutta pääsääntöisesti ollaan kuvattu joko Pirkanmaalla tai sitten Uudenmaan alueella. Jaanan ja Petterin kanssa pidimme kuvauspalaveria jo aikoja sitten Skypen kautta ensimmäistä kertaa. Mielestäni jonkinlainen palaveri on ihan ehdoton, enkä ole tainnut yhdellekään keikalle lähteä ilman että oltaisiin juteltu ainakin kerran ja käyty hääpäivää läpi. Tällä kertaa pidimme palaverin Skypen kautta, koska välimatkaa oli parin mantereen verran. Jaanalla ja Petterillä oli mielessä mukavat rennot kesäiset häät Viikin maisemissa. Oli todella mukavaa että isoilta siirtymisiltä vältyttiin, sillä koko päivän tapahtumat olivat melkeinpä kävelymatkan päässä toisistaan.

Aamupäivän kuvaus

Olen  aikaisemminkin kirjoittanut siitä, että olen mielelläni kuvaamassa heti aamupäivän valmisteluista lähtien. Aamuisin on yleensä vielä sellainen rento tunnelma ja samalla minun kuvaustyyli tulee hyvin tutuksi. Ehkä aluksi hieman jännittää ja morsian tai kaasot miettivät että mitenkä päin tässä pitäisi olla, mutta vartin päästä kuvaus tuntuu ihan luonnolliselta eikä kuvaajaa oikeastaan edes huomaa. Aamulla kuvaan tietysti valmistautumista eli kampausta, meikkiä, pukeutumista, mutta myös niitä pieniä arjen yksityiskohtia jotka liittyvät hääpäivään jollakin tavalla.

live-love-happy

sormus-kengat-haat

star-wars-stormtrooper

suklaa-skumppa

kimppu-malli-pisara

Pukeutuminen tapahtui kätevästi kotona ja yläkerran naapurin asunnossa. Kaasot auttoivat tietysti morsianta puvun kanssa ja välillä fiilisteltiin sitä jotain biisiä mikä tuntui sopivan päivän tunnelmaan mahtavasti. Kuvaajalle tosin ei jäänyt mieleen että mikä se biisi nyt sitten loppujen lopuksi olikaan. Pari vuotta sitten kuunneltiin Jenni Vartiaisen ”Ihmisten edessä” -biisiä, mutta tänä vuonna se taisi olla joku tuolta ”Vain Elämää” kokoelmalta.

soundtrack-haapaiva-musiikki

morsian-mekko-kaappi

meikki-valmistautuminen-kalvosin

sulhanen-puku

morsian-pukeutuminen-mekko

puku-nyorit-pukeutuminen

Pukeutumisen jälkeen lähdimme kuvaamaan Viikin kauniisiin maisemiin. Yleisesti ottaen suosittelen lämpimästi että ”viralliset” hääkuvat otetaan ennen vihkimistä. Jaana ja Petteri toivoivat että kuvattaisiin heille tärkeissä paikoissa kodin lähellä, ja niin tietysti myös tehtiin. Kauniit kuvat tuovat tietysti mieleen päivän tunnelman, mutta vielä parempi jos kuvauspaikalla on jokin erityinen merkitys hääparille. Hääkuvaajan näkökulmasta Viikin peltomaisemat ovat oikein mukavia kohteita sillä kuvaukselle on tilaa reilusti ja kauniita näkymiä aukeaa lähes kaikkiin suuntiin. Kuvaukseen käytimme kävelymatkoineen yhteensä vajaan tunnin verran jonka jälkeen palasimme vielä hääparin kotiin. Muu hääseurue oli tällä välin laittautunut valmiiksi ja lähdimme Viikin kirkkoon hyvissä ajoin. Kirkkoon ei kuitenkaan kannata saapua kovin paljoa etuajassa, sillä todennäköisesti kesäaikaan vihkimisiä on useita putkeen ja edellinen pari vieraineen saattaa olla vielä kirkossa sisällä. Noin 15-20 minuuttia ennen vihkimistä on sopiva aika saapua kirkolle.

haapari-halaus-luonto

suudelma-haapari-viikki

kesa-haapari-viikki

Viikin Kirkko

En ollut ennen tätä kuvausta käynyt Viikin Kirkossa, mutta sanotaan näin että kokemus tuo varmuutta, eikä tämänkään vihkipaikan kanssa ollut mitään erityisiä ongelmia kuvauksen suhteen. Kirkko on  moderni ja sisältä lähestulkoon kaikki pinnat ovat lämminsävyistä puuta. Mielestäni tämä on oikein mielenkiintoinen kirkko, mutta pienen miinuspisteen antaisin puulattiasta joka narisee kävellessä :)

viikki-kirkko-katto

sulhanen-alttari

sormustyyny-sulhaspoika

Perheeseen kuuluvat kaksi poikaa hoitivat sormuksen tyylikkäästi paikalle erityisen tyynyn päällä kuljettaen. Kunniatehtävään pitää tietysti valita raudanlujat ammattilaiset  että homma hoitui asiallisesti.

haamarssi-kirkko

sormus-kirkko-siunaus

pappi-vihkiminen-kirkko

Perinteinen vihkiseremonia kestää yleensä noin 20-30 minuuttia, ja tämän jälkeen hääparille toivotetaan onnea heittämällä riisiä. Tämä riisin heittäminen on siitä merkillinen perinne, että ensinnäkin tätä rituaalia ei ole vietetty kovin pitkään Euroopassa, ja toisekseen riisihän ei tunnetusti näillä leveysasteilla kasva, joten todennäköisesti koko perinne on tuontitavaraa. Riisin heittämiselle on toki vaihtoehtojakin. Riisisateen tauottua hääpari pääsi kyytiin. jota ainakin pienemmät ja isommatkin pojat olivat odottaneet, nimittäin kirkon ulkopuolella odotti kirkuvan punainen Ferrari.

riisi-heitto-kirkko

haat-auto-kirkko

haapari-auto

ferrari-auto-haat

Viikin Kartano

Vaikka aika monessa juhlapaikassa on vuosien varrella tullut käytyä, en ollut kuitenkaan käynyt Viikin Kartanossa aiemmin. Tämäkin paikka oli kivenheiton päässä kirkolta, joten sellaiselta ylimääräiseltä ajelulta vältyttiin. Omasta puolestani voin lämpimästi suositella paikkaa, varsinkin jos haluaa sellaista rentoa vanhaa maaseudun tunnelmaa, mutta ei kuitenkaan lähteä pidemmälle kantakaupungista.Kartanolla on iso piha-alue, joten varsinkin kesäisin vieraiden on mukava hieman jaloitella kaiken juhlimisen välissä.

viikki-kartano-kesa

alkumalja-lahja

viikki-kartano-kattaus

Ulkona nautittujen alkumaljojen jälkeen oli vuorossa Jaanan vanhan sukunimen lähettäminen ilmapallolla matkaan. Tämä oli oikein hauska pieni ohjelmanumero ja pallo kulkeutui pienen tuulenvireen matkassa nopeasti silmänkantamattomiin.

sukunimi-ilmapallo

Perinteisesti juhlapaikalle saapumisen ja onnittelujen jälkeen ohjelmassa on ruokailua. Hääpäivän ruokailu on vähän erikoinen siinä mielessä, että useimmiten se on kovin aikainen päivälliseksi, mutta toisaalta myöhäinen lounaaksi. Tästä syystä kerron aina hääpareille että kannattaa varata aamupäivälle jotain helppoa syömistä millä jaksaa iltapäivään saakka. Helppoa syötävää ovat esimerkiksi banaanit ja myslipatukat. Suklaata kannattaa välttää sillä se sotkee helposti kauniit puvut varsinkin lämpimänä kesäpäivänä.

las-moras-viini

haa-buffet-poyta

kaasupallo-haat

karkki-buffet-haat

Ruokailun jälkeen on  puheita, ohjelmaa sekä  tietysti hääkakun leikkaus. Leikkausoperaatioon liittyy monenlaista symboliikkaa, mutta varmaa on ainoastaan se, että ainakin osa häävieraista odottaa ”polkemisjuttua” vaikka hääpari ei tätä perinteistä ohjelmanumeroa suorittaisikaan. Lähes yhtä varmasti joku lohduttaa ”hävinnyttä” osapuolta sanomalla että oikeasti sillä on merkitystä kumman käsi oli kakkulapion päällä :)

haa-kakku-koriste

haat-kakku-leikkaus

vieraat-haa-kakku

haapari-suudelma

orkesteri-tanssit-haat

haat-ensimmainen-tanssi

kasi-kadessa-haat

haapari-tanssi

poika-karkki-buffet

lahikuva-karkki-buffet

Ilmapalloja nähtiin vielä myöhemmin illalla erityisen ohjelmanumeron tiimoilta. Vieraat kirjoittivat terveisiä hääparille kortteihin jotka laitettiin pusseihin ja kiinnitettiin kaasupalloihin. Seuraavaksi vieraat siirtyivät ulos pihamaalle ja päästivät pallot tuulen vietäväksi. Kortteihin oli valmiiksi maksettu postimaksu ja ideana oli siis se, että terveiset saapuvat sitten aikanaan hääparille kaikkialta Suomesta ja ehkä ulkomailta asti. Toivottavasti mahdollisimman monet terveiset palaavat hääparille.

ilmapallo-kaasu

ilmapallo-katto-leikki

ilmapallo-viikki-ulkona

suomi-lippu-taivas

Kaunis kesäilta jatkui vielä myöhäiseen iltaan hyvän ruoan, juoman, musiikin ja tanssin merkeissä. Pihassa seisova Ferrari oli tietysti huikea juttu nuorille pojille ja miksei hieman vanhemmillekin :) Auton kanssa otimme tietysti monenlaisia kuvia porukalla ja yksittäinkin.

ferrari-auto-haat

ferrari-kuljettaja

poika-ferrari-omistaja

haapari-ferrari-lahto

haat-vieraat-heilutus

Kaikki hääjuhlat päättyvät aikanaan ja näin myös Jaana & Petteri hurauttivat viettämään iltaa kahdestaan häävieraiden heiluttaessa pihamaalla.

Suunnitteletko hääpäivää? Varaa hääkuvaaja nyt.