Eeva & Ari

Eeva & Ari

syyskuu 20, 2012
|

Kesä 2012 on ollut varsin kiireistä aikaa hääkuvauksien osalta ja hyvä niin. Kaikkein mukavinta on ollut ehkä se, että asiakkaat ovat löytäneet minut puskaradion ansiosta, eli ovat kuulleet minusta tutuiltaan joiden häitä olen kuvannut aikaisemmin. Niinhän sitä sanotaan, että puskaradiota parempaa markkinointia ei olekaan ja olen tästä samaa mieltä sataprosenttisesti.

Alkuvuodesta tammikuussa sain Eevalta postia ja hän kyseli jos olen vielä vapaana tulevalle kesälle. Hän oli nähnyt ystävänsä hääkuvia edelliseltä kesältä, ja niinpä olikin helppoa lähestyä ”melkein” tuttua kuvaajaa. Eeva kertoi hääpäivästään, että tavoitteena oli rennot aikuisten juhlat, mukavaa yhdessäoloa, hyvää ruokaa&juomaa eikä turhaa pingottamista. Ja luonnollisesti he odottivat että kuvissa näkyy päivän tunnelmat aina pienistä yksityiskohdista suuriin tunteisiin.

Päivä alkoi Glo Hairilla aikaiseen, niinkuin tapana on. Yleensä pyydän että jos mahdollista, morsian ottaisi kampaajalle mukaan kaasoja, äitejä jne. jotta ei tarvitse ihan yksin olla laitettavana. Aamusta on hyvä vielä sopia myös viimehetken juttuja, eikä tarvitse välttämättä soittaa puhelimella jokaisesta pikkujutusta. Tietysti myös hääkuvaajan näkökulmasta on mukavaa kun toimintaa ja kuvattavia on enemmän.

Tampereen Glo Hair ja lähikuva hunnusta

Naistenlehden otsikot

morsian ja kampaaja aloittavat

morsiamen hiuskukka

morsian ja kaaso kuvattuna hyllyn takaa

Kampaaja viimeistelee morsiamen hiukset lakalla

Cava skumppapullon korkki

morsian tarkastaa kampausta peilin kautta

Skumppapullo Osis -tuotteiden joukossa

Kampaukset valmistuivat aikataulussa ja siirryimme parin korttelin päässä olevaan Improvisionin meikkipaikkaan. Yllättäen paikalla odotti tuttu meikkaaja, jonka kanssa olen työskennellyt aikaisemmin niin hääkuvaukissa kuin mainoskuvauksissakin. Mukava yllätys sillä tiesin että meikkiä on nyt tekemässä kunnon ammattilainen.

meikkaaja aloittaa työnsä improvisionilla

yksityiskohta morsiamen hiuksista, helmipallot

meikkaaja työssään tekemässä kulmia

meikkaajan työkalupaletti

younger face in 10 minutes

Meikistä siirryttiin hääparin kotiin pukeutumaan pikatahtia, sillä jotenkin hyvästä suunnitelmasta huolimatta olimme aikataulusta reippaasti jäljessä. Onneksi Eevan puvussa ei ollut monimutkaisia nyörityksiä, ja miesten pukeutuminen sujui ilman ongelmia. Mielessäni olin ajatellut että ehdimme kuvata reilun 30 minuuttia ennen vihkimistä, mutta todellisuus taisi olla lähempänä kymmentä minuuttia. Kauniita kuvia ehdimme tehdä lyhyessäkin ajassa, mutta päätin jo tuolloin, että teen toisen lyhyen muotokuvasession illemmalla juhlapaikalla.

sulhanen ja bestman saapuvat hääautolla

bestman auttaa sulhasta plastronin kanssa

upea sormus mustilla kivillä

kaasot auttavat morsianta pukeutumisessa

kaasot napittavat morsiamen pukua

kaaso asettelee laahusta paikalleen

sulhanen istuu sohvalla lähes valmiina

mustavalkoiset hääkuvat puistossa

Vihkiminen tapahtui upeassa Tampereen Tuomiokirkossa, joka on kokonsa puolesta toisinaan hieman haastava kuvauspaikka. Tosin mieluummin kuvaan isossa kirkossa jossa on tilaa liikkua, enkä häiritse varsinaista seremoniaa. Tälläkin kertaa odotin musiikkiesitystä innolla, sillä niin usein olen nähnyt kuinka henkilökohtainen esitys avaa kyynelkanavat :)

tampereen tuomiokirkon tornit

pappi valmistelee asiakirjoja ennen vihkimistä

bestman tarkastaa että sormus on tallella

morsian ja isä kirkon portaikossa siirtymässä etuovelle

sulhanen ja bestman odottavat alttarilla

kaksi viulunsoittajaa tuomiokirkon parvella ja hääpari alttarilla

sulhanen luovuttaa sormuksen papille siunattavaksi

lauluesitys morsiamelle ja sulhaselle

kaasot kuuntelevat lauluesitystä

hääpari polvistuneena alttarille

hääpari suutelee kirkon portailla

hääparille heitetään riisiä tampereen tuomiokirkon portailla

Seremonian jälkeen siirryimme Tampereelta Ylöjärven maisemiin, johon hääpari saapui upealla Vauxhall Vivalla. Hääjuhlia vietettiin Villa Näsirinteen tiloissa jossa odotti niinikään tuttuja kasvoja. Edellisenä kesänä olin Näsirinteellä kuvaamassa useita kertoja, ja paikan pitäjät ovat tulleet tutuiksi muistakin ympyröistä.

hääpari saapuu juhlapaikalla autolla

häävieras kuvaa ihmisiä hauskalla kameralla

hääpari seurustelee vieraiden kanssa

buffetpöydän antimia, kolme erilaista salaattia

hääpari ja vieraat buffetpöydän kimpussa

näkymä Näsijärvelle juhlapaikalta

hääparin pöydän koristeet

morsiamen koskettava puhe sulhaselle

hääpari leikkaa hääkakkua hauskalla tyylillä

Ohjelmassa oli luvassa hyvää ruokaa & juomaa, muutama puhe ja illemmalla musiikkia, tanssia ja muuta vapaata ohjelmaa Näsirinteen tanssitalolla. Vihkimisen ja ruokailun aloituksen jälkeen hääpäivässä ei oikeastaan enää olekaan muita tärkeitä kellonaikoja, ja loppuilta menee omalla painollaan turhia stressaamatta. Eevan ja Arin hääjuhlissa bändi aloitteli noin yhdeksän aikaan ja nosti tunnelmaa aina puolilleöin saakka. Näin jälkikäteen täytyy sanoa että hääparin suunnitelmat toteutuivat mielestäni todella hyvin ja kaikki tuntuivat viihtyvän rennoissa juhlissa.

kahvin kanssa konjakki avec

hääpari kuuntelee puhetta käsi kädessä

hääpari suutelee heinikossa

Villa Näsirinteen tanssitalo

hääparin ensimmäinen tanssi

häävieraat kirjoittavat vieraskirjaan terveisiään

hääbändi tanssitalon lavalla

hääpari ja vieraat tanssivat

sulhanen heittämässä sukkanauhaa

hääbändin kitaristi lähikuvassa

bestmanin "usain bolt" tanssiliikkeet lattialla

morsiamen ja sulhasen hauskat tanssiliikkeet

sulhanen häävieraiden kanssa tanssimassa

illan viimeisenä tanssina letkajenkka

Tässä siis verrattain lyhyesti kuvattuna mitä dokumentaarinen hääkuvaus tarkoittaa ihan käytännössä. Jos etsit hääkuvaajaa, ja uskot että dokumentaarinen tyyli olisi teille sopiva, ota yhteyttä mahdollisimman nopeasti.