Sini & Niko

Sini & Niko

syyskuu 12, 2013
|

Sain sähköpostia Siniltä reilu vuosi sitten toukokuussa liittyen tulevaan hääpäivään. Sini oli Nikon kanssa suunnittelemassa häitä tulevalle kesälle 2013, ja juhlapaikkakin oli jo melko varmasti lyöty lukkoon. Käytännössä vuosi on melkoisen sopiva aika kun häitä alkaa suunnittelemaan sillä mm. kirkko, juhlapaikka ja valokuvaaja täytyy varata hyvissä ajoin etukäteen. Tuntuu että itse jauhan tästä aiheesta usein, mutta joka vuosi hääkuvausta kysytään vielä ihan muutaman viikon varoitusajalla, eli viesti ei ole vielä mennyt perille ihan jokaiselle. Sini kirjoitti että hän oli selaillut portfolioita, lukenut suosituksia keskustelupalstoilta ja etsi ammattikuvaajaa joka osaa tallentaa hääpäivän tunnelmia, iloa, liikutusta, rakkautta, naurua, kyyneleitä ja kauniita yksityiskohtia. Pidimme ensimmäisen kuvauspalaverin elokuussa 2012 Tampereella kahvila Valossa ja vielä toisen muutamaa viikkoa ennen varsinaista hääpäivää tämän vuoden puolella. Palaverissa kävimme läpi koko hääpäivän tapahtumat järjestyksessä yksityiskohtia unohtamatta. Tarkoituksena palavereissa on tietysti saada kuvaaja kartalle päivän tapahtumista, mutta myös kertoa hääparille hyviä vinkkejä ja asioita jotka kannattaa ottaa huomioon. Todennäköisesti hääkuvaajalla on kuitenkin useampia hääjuhlia takana, ja mieleen on jäänyt jotain hyväksi havaittuja käytäntöjä ja vinkkejä :)

ms-chic-meikki

naiset-kampaamo-estradi

morsian-kynnet

Varsinaisen hääkuvauksen aloitimme dokumentaariseen tapaan heti aamusta kampaamosta. Tällä kertaa oli vuorossa tuttu paikka Estradi,jonka ammattitaitoisen porukan käsissä morsian, äidit ja kaasot saivat kampaukset ja meikit viimeisen päälle laitettuna.

sulhanen-morsian-aidit

kaaso-aiti-kampaamo

Olen vuosien varrella ollut Estradilla kuvaamassa useasti ja myös hääkuvaajan näkökulmasta on kiva tietää että ollaan tekemisissä ammattilaisten kanssa, jotka ymmärtävät hääpäivän vaatimuksia. Sulhanen Niko poikkesi myös meikkituolissa ja hänelle laitettiin kevyesti väritöntä tai ihonsävyistä puuteria joka auttaa ettei iho ala kiiltämään niin helposti lämpimänä kesäpäivänä. Puuteri myös tasoittaa ihon sävyeroja ja siitä on huimasti hyötyä valokuvauksessa.

sulhanen-meikki-redken

morsian-aiti-meikki

aamu-meikki-sulhanen

Sini ja Niko olivat järjestäneet niin, että vastapäisestä kahvila Runosta tuotiin koko seurueelle sämpylöitä, kahvia ja muita herkkuja aamupalaksi. Meikki tehtiin myös estradilla joten saimme unohtaa kokonaan turhat siirtymiset paikasta toiseen.

estradi-runo-aamupala

everlash-ripset

morsian-pukeutuminen-valmis

Mikäli mahdollista, suosittelen aina että hääpäivänä siirtymisiä olisi mahdollisimman vähän, sillä kaikki ne lisäävät painetta aikatauluun ja tämän myötä nostavat myös stressitasoa. Lisäksi silloin kun toimitaan isomman kaupungin keskustoissa, paikoitus on aina enemmän tai vähemmän ongelma, vaikka kuljettajia lähipiiristä löytyisikin. Pukeutuminen tapahtui alakerran morsiushuoneessa, ja tämän jälkeen lähdimme Tampereen Hataanpään Arboretumiin. Olimme sopineet jo etukäteen että tekisimme ns. First Look -kuvauksen, ja olin hieman etukäteen paikalla sulhasen kanssa. Ajatuksena oli siis, että sulhanen ja morsian kohtaavat ”ensimmäistä kertaa” Arboretumin maisemissa ja tämä lyhyt kohtaaminen tietysti kuvataan.

first-look-haapari

haakuva-arboretum-pyhajarvi

Hatanpään Arboretum on suosittu paikka kuvauspaikka, ja tänäkin kesäisenä lauantaina paikalla oli useita muita hääpareja. Olen itsekin kuvannut Arboretumilla useasti ja tälläkin kertaa mietin vähän erilaisia kuvauspaikkoja; kartanon edessä poseeraaminen ja ruusutarha on jo niin nähty :) Olimme varanneet kuvaukselle mukavasti aikaa ja ehdimmekin kuvata muutamassa paikassa ilman kiirettä.

haakuva-haapari-arboretum

arboretum-haakuva-metsa

aleksanterin-kirkko

pappi-bestman-sulhanen

Arboretumilta jatkoimme matkaa Aleksanterin kirkkoon kaupungin toiselle puolen. Kirkko on mielestäni todella hieno rakennus, mutta se on valitettavan harvoin vihkirkkona. Ehkä Aleksanterin kirkkoa vältetään sen takia, että se on aika iso ja ajatellaan että näyttää hassulta jos kirkossa ei ole vieraita kuin muutamalle ensimmäiselle penkkiriville. Kirkko on kuitenkin komea ja sopii mielestäni erinomaisesti hääjuhlaan. Perinteiden mukaisesti Sini saatettiin alttarille, ja vihkikaavaan kuului myös ensimmäisen Korinttolaiskirjeen lukeminen raamatusta. Kirkossa kuultiin myös kaunis musiikkiesitys joka tietysti herkisti morsiamen lisäksi useamman häävieraan.

vieraat-aleksanterin-kirkko

morsian-isa-saattaminen

musiikkiesitys-kirkko

isan-puhe-kirkko

pappi-kirkko-alttari

haapari-kirkko-suudelma

vieraat-aleksanterin-kirkko

aviopari-alttari-kirkko

kirkko-saippuakuplat-onnittelut

Vihkimisen jälkeen siirryimme Nokialle Kerholan juhlatilaan. Vaikka matkaa on noin 15 kilometriä, se taittuu melko nopeasti moottoritietä pitkin ajaessa.

nokia-kerhola-juhlapaikka

sormus-macro-lahikuva

haat-sormus

Hääpari otti vieraat vastaan, jonka jälkeen oli hauska esittelyleikki. Vieraille kerrottiin myös hääbingosta, jota pelattiin koko päivän ajan, niin kauan kunnes joku sai bingorivin kasattua.

haa-bingo-leikki

haat-esittely-leikki

wow-lippu

Esittelyn ja alkupuheiden jälkeen keittiömestari tuli kertomaan hieman menusta, ja mitä herkkuja vieraille on valmistettu. Kiva huomata että pitopalvelut ovat pikkuhiljaa ymmärtäneet mikä merkitys ”keittiön terveisillä” on ruokailuun.

kokki-menu-keittiomestari

Buffetpöytään oli koottu upeita makuja monipuolisesti, ja saatoin melkein kuulla häävieraiden (sekä oman) mahan kurnimisen. Jokainen tietysti haluaa maistaa kaikkea mitä on tarjolla, mutta olen huomannut että usein kylmän pöydän antimet tekevät paremmin kauppansa kuin  lihat/perunat ja muu raskaampi ruoka. Ja tietysti kannattaa muistaa jättää tilaa kahville ja kakulle hieman myöhemmin.

haa-buffet-poyta

buffet-lohi-sienet

Häiden valmistelu on joillekin mieluista puuhaa, kun taas toiset mielellään tilaisivat koko suunnittelun ja toteutuksen valmiina pakettina avaimet käteen. Sini ja Niko olivat keksineet hauskoja ideoita joilla olivat ”tuunanneet” hääpaikkaa kohtuullisen pienellä vaivalla. Istumajärjestys oli laadittu pieniin lappuihin, jotka olivat matkalaukun sisällä. Vieraat saivat kuitenkin valita paikkansa pöydässä, joten hääparin ei tarvinnut suunnitellessa uhrata kohtuuttomasti aikaa istuinkohtaisen järjestyksen laatimiseen. Pöytien nimet olivat erilaisia merkityksellisiä paikkoja Tampereella, mm. ensitreffit olivat Finlaysonin Wayne’s kahvilassa.

haat-istumajarjestus

finlayson-armonkallio

haapaikka-koristeet

bandi-haat-bileet

lapsi-mikrofoni-laulu

Ruokailun jälkeen kuulimme hienoja puheita ja jälleen hääkuvaaja sai olla tarkkana taltioimassa kyyneleitä, naurua ja kaikkea tältä väliltä. Puheiden jälkeen avattiin upea karkkibuffet, jota ainakin pienemmät juhlavieraat odottaneet kärsivällisesti jo tuntikaupalla.

karkki-buffet-haat

Buffetin auettua tosin jonossa oli aikuiset ihan samalla tavalla kuin lapsetkin. Ennen hääkakun leikkausta nappasin hääparin ja heidän läheisimpiä vielä yhteiskuviin ulkosalla. Yleensä paras hetki yhteiskuville on heti ruokailun tai kahvin jälkeen. Myöhemmin kuvaus on paljon vaikeampaa sillä yleensä illalle on varattu paljon ohjelmaa, tanssia ja osa vieraista on kenties jo lähtenyt kotimatkallekin.

Hääkakku leikattiin tietysti asiankuuluvin seremonioin ja hääkuvaajakin ehti maistamaan herkkua, josta löytyi ainakin valkosuklaata, mansikoita, hilloa ja jotain marjamoussea tms. Täytyy sanoa että kakku oli ainakin allekirjoittaneet makuun, kesäisin ei oikein jaksa kovin raskaita suklaakakkuja, vaan tällainen raikas herkku sopii mielestäni paljon paremmin hääpäivään.

kakku-mansikka-valkosuklaa

haa-kakun-leikkaus

Loppuiltaan oli varattu rentoa ohjelmaa sekä erinomainen hääbändi. Vieraat jaksoivat musiikin ja tanssin voimalla pikkutunneille saakka.

haat-tanssi-vieraat

haat-kimppu-valokuva

morsian-kimpun-heitto

tuttu-juttu-leikki

bandi-solisti-laulaja

haavieraat-bileet

haat-vieraat-tanssii

morsian-tanssi-bileet

vihityt-auto

Oletko suunnittelemassa häitä kesälle 2014? Tarjoan teille koko päivän kattavaa dokumentaarista hääkuvausta kokemuksella, ota yhteyttä.

Lue lisää dokumentaarisesta hääkuvauksesta