Askartelua paskartelua

Posted on 23. Aug, 2008 by in Artikkelit

speedstrap 300x201 Askartelua paskartelua

Tänään oli sitten askartelupäivä. Mielessä on pyörinyt jo jonkin aikaa, että pitäis saada joku oikeasti fiksu systeemi värikääntökalvoille ja muulle tavaralle mitä toisinaan tulee salamaan kiinnitettyä. Näitähän saa toki kaupastakin, mutta kun tekee itse, niin sitä saa mitä tulee.

No totuuden nimissä täytyy sanoa että vähän apua tarvittiin. Itse olen aika vannoutunut liiman ja erityisesti teipin käyttäjä eri kiinnitysongelmien ratkaisuissa, mutta tämä vaati nyt jotain hieman hienostuneempaa. Eli tarvittiin tietenkin ompelukonetta ja äitiä jeesaamaan. Ideana oli siis rakentaa tarranauhasta ja kuminauhasta viritys, johon saa tarranauhan vastakappaleella sitten tarvittavia palikoita kiinni. Systeemi suunniteltiin ajatuksella “one-size-fits-all”.

Ensimmäinen prototyyppi oli susi, mutta tämä toinen versio jo niin näppärä, että kolmatta versiota ei edes tarvita. Lenkki sopii ainakin kuvassa olevaan SB-80dx salamaan sekä Sigman EF-500 malliin. Vielä kun olisi ollut mustaa jeesusteippiä niin voisi kuvitella, että tämähän on kaupasta ostettu ammattimalli. Teippiä tarvittiin hieman tuon värikalvon reunaan että sain tarrapalan vastakappaleen näppärästi kiinni. Näitä ei nyt ainakaan toistaiseksi vielä massatuoteta, mutta katsotaan jos kiinnostusta löytyy ja hinnasta sovitaan ;)

Tags: , , , ,