Kruununprinsessa Victorian häät

Kruununprinsessa Victorian häät

toukokuu 24, 2010
|

Naapurimaa Ruotsin kruununprinsessa Victoria viettää hääpäiväänsä Daniel Westlingin kanssa vajaan kuukauden kuluttua 19. kesäkuuta 2010. Hääjuhlat kestävät useamman päivän, ja vihkikirkkoon on kutsuttu yli tuhat vierasta joista noin 400 jatkaa vielä illallisille kuninkaanlinnaan. Erilaisia toimittajia on joidenkin tietojen mukaan paikalla 1500 henkilöä, eli sopivasti yksi jokaista häävierasta kohden :)

Victorian hääjuhlat poikkeavat tietysti monella tavaa ”perushäistä”, eikä vähiten budjetin osalta. Kustannuksiin uppoaa noin 2,1 miljoonaa euroa, joista noin puolet napsahtaa valtion hoidettavaksi ja kuningas maksaa omasta pussista toisen puolen. Kustannukset ovat melko korkeat, mutta toisaalta häähumu saa aikaan ympärilleen monenlaista bisnestä aina postimerkeistä lähtien. Häihin liittyvän tavaran myyntitulojen arvellaan kohoavan 260 miljoonaan euroon.

Olisi ollut tietysti kovin mielenkiintoista olla kuvaamassa Victorian ja Danielin hääpäivää, mutta hovilla taitaa olla kuvaajat omasta takaa, tai sitten kutsuni on hukkunut postissa :) Veikkaan että sitten myöhemmin nähtävissä kuvissa ei kovin radikaaleja ideoita nähdä, vaan ehkä pikemminkin jotain tuttua, turvallista ja monarkiaan sopivaa.

Prinsessa Victorian hääkutsu